Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Трима са контактните лица на мъжа от Манолич

Чака се референтната проба, селото няма да бъде затворено, категоричен е кметът на Сунгурларе Георги Кенов

снимката е илюстративна
Снимка: община Сунгурларе

Изчаква се резултатът от Националната реферетна лаборатория  на пробата на мъжа от сунгурларското село Манолич, който снощи е настанен в Инфекциозното отделение в Бургас със съмнение за коронавирус. Той е в добро общо състояние, бил е с грипоподобни симптоми. Това съобщи за БНР-Бургас кметът Георги Кенов. Мъжът се е върнал от Франция и е останал под домашна карантина, която е спазвал по данни на градоначалника. Трима души са контактните му лица. Те са устоновени и също са им взети проби. В момента в селото тече дезинфекция. Населеното място няма да бъде затворено, какъвто призив имаше във социалните мрежи, допълни Кенов. 

От Националния оперативен щаб информираха сутринта, че четирима души-един мъж и три жени са новите заразени с COVID-19 в Бургаска област.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Доц. Димо Димов

Без нови случаи на коронавирус в Бургас, Ямбол и Сливен

Едва шест са положителните проби за коронавирус за изминалото денонощие, съобщиха от Националния оперативен щаб. Нито една от тях не е на територията на Бургас, Ямбол и Сливен. За първи път от началото на епидемията, броят на излекуваните е по-голям от този на новозаразените, отчитат оттам . Общо 443 проби са направени за изминалото..

публикувано на 25.05.20 в 08:23

19 нови случая на Covid-19, един излекуван в Бургас и трима в Сливен

За изминалото денонощие у нас са доказани 19 нови случая на коронавирусна инфекция при изследвани 886 проби. Увеличението е с 0,8 процента за деня. Общият брой на  регистрираните досега случаи  на Covid -19  са 2427. Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб за Covid-19. Той отбеляза, че няма регистрирани..

публикувано на 24.05.20 в 09:01

Масово тестване на служители и в социални домове на община Болярово

След констатиран положителен случай на COVID-19 на полицай от боляровското село Малко Шарково, е извъшено масово тестване на служители и обитатели на социални домове в няколко населени места на общината. Тестове за коронавирус са направени на служителите, както на МВР,  така и на Граничния полицейски участък и противопожарната служба.  Взети са..

публикувано на 23.05.20 в 09:05
Доц. Димо Димов

8 са новите случаи на COVID-19 в област Ямбол,, един в Сливен

Изследвани са за последното денонощие 1605 проби, като при 36 са потвърдените с коронавирус в страната, съобщи секретарят на Националнвия оперативен щаб доцент Димо Димов. От тях 11 са в болница, активност е отбелязана в 11 области в страната.  Общият брой на заразените е 2408. Излекуваните пациенти са 39, общо досега са 808. При лицата до 18 години..

обновено на 23.05.20 в 08:58
Улица „Раковски“ и сградата на Община Ямбол

10 положителни проби за COVID 19 в Ямбол, 1 в Елхово

През последното денонощие има 11 положителни за COVID 19 проби от област Ямбол. 10 от случаите са на лица от Ямбол, един от община Елхово. От тези 11 положителни само двама са хоспитализирани, останалите са безсимптомни.Това съобщават от Областния медицински съвет. Имаи един починал мъж с доказана коронавирус инфекция на 88 години, с инсулт.

публикувано на 22.05.20 в 09:30

41 нови случаи на коронавирус, петима са починали

41 са новите случаи на Ковид-19 за последното денонощие, съобщи проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб. Броят на излекуваните е 42 – отново по-висок от новозаразените. Направени са 1450 изследвания. Лабораторният капацитет за тестове се е увеличил два до три пъти. "Постоянното увеличаване на броя на изследванията не води до..

публикувано на 22.05.20 в 08:29
Проф. Венцислав Мутафчийски

Пет са новите случаи на COVID-19 в Ямболска област

За изминалото денонощие у нас са доказани още 39 случая на коронавирусна инфекция при изследвани 1912 проби. Увеличението е с 1,7%. От новоустановените пациенти 15 са настанени в болници. 9 са активните области. Тези данни оповести на редовния брифинг по темата проф. Венцислав Мутафчийски, който е ръководител на Националния оперативен щаб за борба с..

публикувано на 21.05.20 в 08:37