Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Благодарие на БНР Бургас

28-то издание на Фолклорен венец Божура ще се проведе виртуално

Ще се излъчи на 31 май, когато е и 8-ият рожден ден на радиото

Въпреки въведената в страната извънредна епидемична обстановка, и тази година Фолклорен венец „Божура” ще събере най-добрите изпълнители на народна музика, но онлайн.

28-то издание на националния странджанско –тракийски събор за надпяване и надсвирване, ще се проведе виртуално, благодарение на БНР Бургас, каза кметът на Община Средец инж. Иван Жабов.

"Няма как да съберем 6-7 хиляди човека в красивата местност "Божура", затова фестивалът ще бъде излъчен онлайн. Вие ще имате отново възможност да чуете вашите любими изпълнители на красивата странджанска музика. Така запазваме самият формат, защото много българи очакват този фестивал. Няма как да лишим хората от тяхното удоволствие", каза кметът Жабов. 

Водещ ще е нашят колега Георги Янакиев.

"Тази година 28-то издание на Фолклорен венец "Божура" ще се проведе по малко нетразиционен начин, но това не означава, че няма да бъде интересно. В това издание виртуално ще участват Янка Рупкина, Манол Михайлов, диригентът на Оркестъра за народна музика на Българското национално радио Димитър Христов, Яна Биюкова, Стамен Гарджев, Лазар Налбантов, Мъжка фолклорна група "Божур" с ръководител Иван Червенков. За историята на този интересен фестивал ще ни разкаже госпожа Петя Шиварова", разказа Жоро Янакиев.

Кметът Иван Жабов издаде, че и тази година ще има отличени и наградени. 

Националният странджанско –тракийски събор за надпяване и надсвирване, ще се излъчи на 31 май, когато е и 8-ият рожден ден на радиото. Това виртуално издание ще замени традиционния фоклорен концерт, който радиото подарява на слушателите си за рождения си ден.


"Божура" можете да гледате от 10 часа във фейсбук страницата на БНР Бургас

За повече информация, присъединете се към събитието: https://www.facebook.com/events/698957790865317/


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Гледка от горите на Странджа край село Младежко

Часът на Земята чества Международния ден на гората

На 21-и март всяка година в продължение на близо половин век светът отбелязва Международния ден на гората. Днес обаче този така важен природен ресурс, който не само осигурява дървесина за икономиката, но и чрез своите екосистемни услуги допринася за нашето здраве и благоденствие, е изложен на сериозен риск. Европейските гори не са..

публикувано на 19.03.21 в 13:02

БНР Бургас с награда "Сирак Скитник"

Наградата "Сирак Скитник" бе връчена на БНР Бургас в  категория мултимедиен проект на БНР за 2020 година. Отличието е за ч етвъртото  издание на инициативата „ Приказни истории с БНР – Бургас “  Призът е колективен и се връчва за професионализъм и оригинални идеи през изминалата година. Наградата получи директорът на БНР – Бургас Кирил..

обновено на 12.02.21 в 20:00

Коледният дух идва с Джани Родари и Детския хор на БНР

Коледният дух по БНР-Бургас идва с приказните истории на Джани Родари, чиято 100-годишнина отбелязваме през 2020-та. Всеки делничен ден от 21 до 25 декември те ще звучат в ефира, представени от любимите ви водещи , защото повече от всякога, изпращайки тази трудна година, имаме нужда от коледна магия и добри послания. В света на Джани..

публикувано на 18.12.20 в 13:24

Свържете се с БНР Бургас, ако имате проблем с достъпа до лечение

Ако не можете да намерите лекарства в аптеките.  Ако нямате връзка с личния си лекар.  Ако срещнете трудности с приема в болница - потърсете ни!  Вие имате история, ние имаме опит. Заедно ще помогнем на много хора! Телефонът за връзка с нас е: 056 /82 59 95

публикувано на 12.11.20 в 12:29

Поля Станчева представи в Бургас филми, посветени на БНР (СНИМКИ и ВИДЕО)

Два документални филма, посветени на Българското национално радио, бяха представени в програмата на Международния фестивал за документално кино в Бургас. Те са дело на бившия генерален директор на медията Поля Станчева (2001-2007г.) и настоящ програмен директор на БНР.  Пред зрителите в залата на Културен център "Морско казино" тя..

обновено на 23.09.20 в 08:49

МФГ "Божур" с наградата на кмета на 28-то онлайн издание на "Божура"

Мъжка фолклорна група "Божур" с ръководител Иван Червенков, бе отличена с наградата на кмета на Средец Иван Жабов. Това се случи по време на 28-то виртуално издание на Фолклорен венец "Божура" 2020. Наградата се връчва от 2003 година за изключителни заслуги към Странджанския фолклор.  Въпреки въведената в страната извънредна епидемична обстановка,..

обновено на 31.05.20 в 12:56

Българското национално радио застава зад инициативата „Заедно в кризата”

Българското национално радио и Софийската филхармония поставят началото на инициативата „Заедно в кризата” – обща програма от концертни видеозаписи, които ще бъдат излъчвани в интернет профилите на музикалните културни институти.  Към проекта се присъединяват Софийската опера и балет, оперните театри в Пловдив, Русе, Варна и Стара Загора, както и..

публикувано на 05.05.20 в 11:02