Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Положителни проби за коронавирус при персонала на Дома за стари хора в Сливен

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Положителен за коронавирус е част от персонала на Дома за стари хора в Сливен. Те са били тествани чрез метода на пуловете, като пет от пробите са дали положителен резултат, съобщават от Общината. Днес с PCR са изследвани 23-ма души. Взети са проби на общо 54 души персонал, включително и на Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост-2.

Всички резултати от Защитеното жилище са отрицателни. Днес са взети пулове на целия персонал от Центровете за настаняване от семеен тип – 43 души. 

След като по-рано този месец беше установено огнище в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост на селище „Качулка“ Община Сливен предприе допълнително тестване за COVID-19 за всички услуги от резидентен тип. 

На 31 октомври изтича карантината на домуващите в „Качулка“. При потребителите и персонала заболяването е протекло без усложнения и не се е наложила хоспитализация. Домът работи при нормален график, с наличния персонал и доброволците, които се включиха след призива на Общината. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Увеличават броя на леглата за пациенти с коронавирус в две ямболски болници

Броят на леглата за пациенти с коронавирус в две ямболски болници се увеличава, заради все - по-големият брой нуждаещи се.  Втора седмица Ковид отделенията, разкрити в четирите лечебни заведения на територията на областта, са препълнени. Това налага да се разкрият още легла, включително и в интензивния сектор в областната болница. Така в Ковид..

публикувано на 02.12.20 в 07:45

3475 са новите случаи на коронавирус в страната

3475   са  новите случаи на коронавирус  в страната  при направени 9056 PCR теста. Това сочат данните на Единния информационен портал към полунощ. Това е 38,3% от общия брой изследвани за последните 24 часа. 318 от новите случаи са от Бургас, 52 в Сливен и 76 в Ямбол.  Починали са 153 души през последното денонощие, а о здравелите са 2435. В..

публикувано на 02.12.20 в 07:36
снимката е илюстративна

Две медицински сестри, санитарка, фелдшер и акушерка са сред новозаразените в Сливенска област

През последното денонощие в Сливенска област  новите случаи на COVID-19 са 73, излекуваните са 55, съобщават от Областния кризисен щаб. Сред тях са две медицински сестри, санитарка, фелдшер и акушерка. Те са от болничната и спешната медицинска помощ.  16-годишно момиче е сред тримата починали през последните 24 часа. Тя е била с тежка..

публикувано на 01.12.20 в 16:43

В Сливен започва подбор на дарители на плазма за лечение на Covid-19

От днес в Кръвния център в Сливен започва подбор на дарители на реконвалесцентна плазма за лечение на Covid-19, съобщиха от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Вече е определен графикът и часовият коридор, по който ще се провежда кръводаряването в отделението. Предвидено е всяка седмица до края на месеца да има по два дни, в които ще има възможност..

публикувано на 01.12.20 в 10:37

22% повече диагностицирани с COVID-19 в област Сливен само за седмица

Нарастване с 22 процента на диагностицираните с COVID-19 в област Сливен в периода от 23 до 29 ноември отбелязват от  Областният кризисен щаб. Общо 592 жители на областта са били положителни на коронавирусната инфекция. Сред новозаболелите през периода са 18 лекари, 8 медицински сестри и 8 санитари от различни болнични отделения.  През миналата..

публикувано на 01.12.20 в 10:26
Снимката е илюстративна

Нов, печален рекорд: 221 починали от коронавирус за 24 часа

Нов, печален рекорд на починалите от коронавирус у нас. За последното денонощие битката със заболяването са загубили 221 души. Това показват актуалните данни на Единния информационен портал. Новите случаи са 2 814 при направени над 6 800 PCR теста, или 42% от всички изследвани. Излекувани са 1 971 души. Близо 6 800 пациенти с..

публикувано на 01.12.20 в 07:29

„Дева Мария“ с още 29 легла за болни с коронавирус

От днес университетска болница „Дева Мария“ разполага с нови 29 легла за болни с коронавирус. Новото отделение е разкрито в ДКЦ „Св. Георги Победоносец“, бившата Военна болница, на мястото на досега функциониращото отделение по медицинска онкология. С това леглата за лечение на болни с коронавирус, които УМБАЛ „Дева Мария“ предоставя, стават общо..

публикувано на 30.11.20 в 16:23