Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Няма новозаразени в домовете за възрастни в Ямбол и село Болярско

Снимката е с илюстративна цел.
Снимка: БГНЕС

Няма нови случаи на заболели сред обитателите на домовете за възрастни в Ямбол и село Болярско. 57-те, дали положителни проби, са изолирани от останалите и за тях е осигурено медицинско наблюдение.

43-мата обитатели на Дома за възрастни в Ямбол, които дадоха положителни проби са на антибиотична терапия се, чувстват добре и не се налага настаняване в болница.

Сравнително спокойна е ситуацията и в Дома в село Болярско, където заразени са 14 от потребителите. Там изцяло е променена организацията на работа на персонала, уточни директорката Таня Джеджева.

"Аз съм сложила хората от кухнята да дежурят нощна смяна, за да може да има човек, който да контролира ситуацията, а през деня санитарите засега са достатъчно."

От началото седмицата е преустановена дейността на кухнята в дома, от която се доставяше храна за социалния патронаж на 5 села и в момента услугата се извършва от ямболска фирма.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

36 нови случая на COVID-19 за област Бургас, 266 за страната

В област Бургас  новите положителни проби за ковид19  за денонощие са 36. В Сливен са отчетени още 22 случая,  в Ямбол 3. Общо за страната Единният информационен портал  показва 266 новорегистрирани болни . Процентът на положителните проби остава нисък - близо 6 на сто от всички изследвани.  66 са новооткритите носители на вируса в София, следват..

публикувано на 24.01.21 в 07:43
Снимката е илюстративна

Бургаският бизнес решава утре за протести срещу мерките

Представители на бизнеса в Бургас ще обсъдят на среща утре как ще се включат в националния протест на собственици на ресторанти и заведения. До организирането му се стигна заради липсата на решение за облекчаване на противоепидемичните мерки.  Христина Секлемова пояснява: „ Само агенциите, това за което мога да ви кажа, сме около 180...

публикувано на 23.01.21 в 17:19

566 нови случая на коронавирус, 35 в Бургаско

566 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие, сочат данните на Единния информационен портал. Положителни са 5,78% от направените 9786 теста. Общо 2844 пациенти с инфекцията се лекуват в болница, от които 284 в интензивни отделения. Излекувани са 1248. Починали са 58 души. Най-много са новозаразените в София - 119...

публикувано на 23.01.21 в 07:24
архив

Доц. Ангел Кунчев в Ямбол: "Много по- подготвени сме отколкото при първата вълна"

Здравната система в България е много по- подготвена за евентуална трета вълна на епидемията, в сравнение с началната фаза. Това заяви главният здравен инспектор – доц. Ангел Кунчев в ямболското село Бояджик, където заедно със зам.- министъра на образованието  Таня Михайлова проведоха среща с учители от региона. До края на месеца ще стане ясно..

публикувано на 22.01.21 в 15:01

В област Бургас няма починали или хоспитализирани в следствие на COVID-19 през последното денонощие

45 са новите случаи на лица от област Бургас, с положителна проба за COVID-19. Това показват данните на РЗИ-Бургас към полунощ.  Сред новите случай има 2 медицински лица и двама учители.  Най-много са заразените в община Бургас - 26 човека. Всички са на домашно лечение, няма хоспитализирани.  Общини Брой случаи..

публикувано на 22.01.21 в 12:02

Работна среща с преподаватели в Ямболско на Ангел Кунчев и Таня Михайлова

Работна среща с преподаватели от Ямболска област ще проведат заместник-министърът на образованието Таня Михайлова и главният държавен здравен инспектор - доц. Ангел Кунчев. Домакин на  срещата е основното училище "Св.св.Кирил и Методий" в  село Бояджик. На срещата са поканени и преподаватели от училищата  и в съседните села Скалица и Роза, в които се..

публикувано на 22.01.21 в 08:31

44 нови случая на Ковид-19 в Бургаско

455 са новите случаи на коронавирус при направени 7 674 теста. Положителни са близо 6% от направените проби. Това сочат данните на Единния информационен портал за изминалото денонощие. Починалите са 90, а излекуваните са 2 256.  В интензивно отделение се намират 297 души. Най-много са новите случаи в София-град – 105. Следват областите Пловдив (45) и..

публикувано на 22.01.21 в 07:31