Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

БНР Бургас с награда "Сирак Скитник"

| обновено на 12.02.21 в 20:00
6
Снимка: Ани Петрова

Наградата "Сирак Скитник" бе връчена на БНР Бургас в категория мултимедиен проект на БНР за 2020 година. Отличието е за четвъртото  издание на инициативата „Приказни истории с БНР – Бургас“ 

Призът е колективен и се връчва за професионализъм и оригинални идеи през изминалата година. Наградата получи директорът на БНР – Бургас Кирил Костадинов:

„Искам да благодаря на Обществения съвет, че оцени по достойнство този толкова обичан и ценен за всички нас проект, насочен към младежката ни аудитория. С такива проекти в полза на обществото се гордеем и по този начин разбираме нашата обществена функция – не да само да информираме, но и да образоваме, забавлявайки", каза на церемонията директорът на БНР Бургас Кирил Костадинов. 

Журналистът на БНР Бургас Петя Янакиева бе номинирана за индивидуалната награда за радиожурналистика за открояващо се присъствие пред микрофона и за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на Българското национално радио като обществена медия. В тази категория наградата отиде при кореспондента от Русе Ася Пенчева. 

Наградата „Златен глас“ на фондация „Надежда Дженева“, учредена от Кеворк Кеворкян в памет на съпругата му – дългогодишен водещ в Българското национално радио, за пръв път в историята си беше връчена на екип. Носителят на приза за 2020 г. е програма „Хоризонт“. Статуетката на Васка Емануилова прие директорът на програма „Хоризонт “ Даниела Якова с думите „Наградата се връща у дома.“

Голямата награда „Сирак Скитник 2020“ получи сайтът на Българското национално радио. 

Отличията бяха връчени в Световния ден на радиото в тържествена онлайн церемония излъчена в социалните мрежи. 

„2020 година беше необичайна и изненадваща. Тя даде възможност на всеки един от нас да открие новатора у себе си. Придобихме нови умения и техники за създаване на стойностно съдържание, така че нашите слушатели да намират творчеството ни без ограниченията на линейната аналогова действителност. Усвоихме нови похвати в журналистическия разказ. Търсим и намираме нови аудитории с нови рубрики и предавания в ефира и в интернет. И затова повече от всякога в Българското национално радио сме призвани да опазваме и развиваме богатството от обективна журналистика и култура, което Сирак Скитник ни завеща. Нека продължим да даряваме светлина!“, каза при откриването генералният директор на БНР Андон Балтаков. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Гледка от горите на Странджа край село Младежко

Часът на Земята чества Международния ден на гората

На 21-и март всяка година в продължение на близо половин век светът отбелязва Международния ден на гората. Днес обаче този така важен природен ресурс, който не само осигурява дървесина за икономиката, но и чрез своите екосистемни услуги допринася за нашето здраве и благоденствие, е изложен на сериозен риск. Европейските гори не са..

публикувано на 19.03.21 в 13:02

Коледният дух идва с Джани Родари и Детския хор на БНР

Коледният дух по БНР-Бургас идва с приказните истории на Джани Родари, чиято 100-годишнина отбелязваме през 2020-та. Всеки делничен ден от 21 до 25 декември те ще звучат в ефира, представени от любимите ви водещи , защото повече от всякога, изпращайки тази трудна година, имаме нужда от коледна магия и добри послания. В света на Джани..

публикувано на 18.12.20 в 13:24

Свържете се с БНР Бургас, ако имате проблем с достъпа до лечение

Ако не можете да намерите лекарства в аптеките.  Ако нямате връзка с личния си лекар.  Ако срещнете трудности с приема в болница - потърсете ни!  Вие имате история, ние имаме опит. Заедно ще помогнем на много хора! Телефонът за връзка с нас е: 056 /82 59 95

публикувано на 12.11.20 в 12:29

Поля Станчева представи в Бургас филми, посветени на БНР (СНИМКИ и ВИДЕО)

Два документални филма, посветени на Българското национално радио, бяха представени в програмата на Международния фестивал за документално кино в Бургас. Те са дело на бившия генерален директор на медията Поля Станчева (2001-2007г.) и настоящ програмен директор на БНР.  Пред зрителите в залата на Културен център "Морско казино" тя..

обновено на 23.09.20 в 08:49

МФГ "Божур" с наградата на кмета на 28-то онлайн издание на "Божура"

Мъжка фолклорна група "Божур" с ръководител Иван Червенков, бе отличена с наградата на кмета на Средец Иван Жабов. Това се случи по време на 28-то виртуално издание на Фолклорен венец "Божура" 2020. Наградата се връчва от 2003 година за изключителни заслуги към Странджанския фолклор.  Въпреки въведената в страната извънредна епидемична обстановка,..

обновено на 31.05.20 в 12:56

28-то издание на Фолклорен венец Божура ще се проведе виртуално

Въпреки въведената в страната извънредна епидемична обстановка, и тази година Фолклорен венец „Божура” ще събере най-добрите изпълнители на народна музика, но онлайн. 28-то издание на националния странджанско –тракийски събор за надпяване и надсвирване, ще се проведе виртуално, благодарение на БНР Бургас , каза кметът на Община Средец инж...

публикувано на 25.05.20 в 12:45

Българското национално радио застава зад инициативата „Заедно в кризата”

Българското национално радио и Софийската филхармония поставят началото на инициативата „Заедно в кризата” – обща програма от концертни видеозаписи, които ще бъдат излъчвани в интернет профилите на музикалните културни институти.  Към проекта се присъединяват Софийската опера и балет, оперните театри в Пловдив, Русе, Варна и Стара Загора, както и..

публикувано на 05.05.20 в 11:02