Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

БНР на 9! Посветиха ни стихотворение

Бившият разследващ полицай Атанас Пенев се вдъхновява докато слуша радиото

| обновено на 31.05.21 в 12:40Освен да информира и забавлява, БНР-Бургас и вдъхновява. Доказа ни го бургазлията Атанас Пенев. Той е на 65 години, бивш разследващ полицай, а след това и автоинструктор. След животоспасяваща операция започва да пише поезия. Нашият верен слушател ни подари стихотворение. 

Докато слуша радио в колата се вдъхновява от слогана на медията "БНР-Бургас е винаги до вас".

"БНР Бургас, близо е до нас! 
С актуални новини и песни от ранните зори.

БНР е радио, което се слуша най-много на морето. 

Всичко за нашия град се чува най-много от гласа Ви тъй познат. 
Актуална музика звучи всеки ден в нашите уши.

А българските песни са все така красиви и чудесни. 
Благодарим, че ви има в ефира на нашата родина.
И с цвете в ръце Ви поздравяваме от все сърце!"

Пенев казва, че предпочита радиото заради винаги актуалните новини от града и областта, съчетани с приятна музика. БНР-Бургас е станало  неразделна част от живота му-слуша дори, когато работи. В годините Атанас Пенев ни търси и заради наболял проблем:

"Засягаше много инвалиди в Бургас с една наредба на общината. Бяхме отхвърлени за издаване на документа за безплатно паркиране, засегнати бяха хора от цялата област. Наредбата в крайна сметка беше променена от Общинския съвет в Бургас. Благодаря на тези, които гласуваха за това, на омбудсманът Тодор Стамболиев и на журналиста от БНР-Бургас Свобода Атанасова, която повдигна казуса."

Големият почитател на радиото помни къщата на улица "Филип Кутев" 2 и преди БНР да я ремонтира:

"Мой приятел живееше тук преди 20 години. После къщата беше в много окаяно състояние, виждал съм бездомници и ми е правело впечатление, че къща с красива архитектура в сърцето на Бургас срещу прекрасното море е изоставена и неподдържана. Беше ми мъчно. Но сега като видях какво сте направили с т.нар. ваш втори дом, съм възхитен от техниката, която имате, от прекрасните хора, с които работите." 

По повод  рождения ден пожелава:

"Продължавайте в същия дух. Все така да работете по наболелите проблеми на хората. Дълголетие на радиото!" 

Повече чуйте в звуковия файл.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Митрополитска катедрала

Национална дарителска кампания за почистване фасадата на Катедралния храм „Св. Успение Богородично“ във Варна

Варненски строителни фирми и граждани с подкрепата на Българското национално радио започват Национална дарителска кампания за почистване фасадата на Митрополитската катедрала "Св. Успение Богородично" във Варна. Средствата, необходими за почистването на камъка и неговото запечатване, са 150 000 лв. Периодът, за който трябва да се събере..

публикувано на 12.07.21 в 07:00
архив

Десетки интересни прояви и демонстрации на празника на полицията в неделя

Десетки интересни прояви и демонстрации ще привлекат интереса на малки и големи. това ще се случи тази неделя /4 юли/, от 18.00 ч., на Централната алея между „Гъбката” и „Морско казино”. Поводът е  142 години от създаването на Министерство на вътрешните работи и професионалния празник на служителите от МВР. Бургазлии и гости на града ще имат..

публикувано на 03.07.21 в 13:08

"Странджа пее" излъчва от остров "Света Анастасия"

Специално издание на предаването "Странджа пее" от остров "Света Анастасия" е подготвил екипът на БНР Бургас. Присъединяваме се към програмата на Биле фест  по случай Еньовден. Водещият Георги Янакиев ще ни срещне с Мария Маркова. Тя е известен музикален педагог, диригент, народна певица и почетен гражданин на град Бургас за заслуги в..

публикувано на 24.06.21 в 19:35

„Изгрев парк фест - 101 слънца” - празник на деца творци по повод 1 юни

Читалище „Изгрев“ организира детски празник под надслов „Изгрев парк фест - 101 слънца”. Това е четвъртото издание на феста. Акценти в четвъртото издание на феста са връчване на специалната награда от конкурса „Моята мечтана история с…”. и премиера на книгата „Формула за щастие” , включваща 10-те творби наградени в него, съобщи..

обновено на 01.06.21 в 09:08

БНР Бургас подарява виртуален фолклорен концерт за 9-ия си рожден ден

В навечерието на своя девети рожден ден БНР Бургас отново ще поднесе на своите слушатели и последователи фолклорен концерт.  С оглед запазване здравето на всички, и тази година той ще бъде онлайн, събирайки едни от  най-добрите групи и състави изпълняващи традиционна, българска народна музика.  На виртуалната сцена ще се качат: Мъжка фолклорна група..

обновено на 29.05.21 в 09:01

БНР Бургас ще почерпи с торта за 9-ия си рожден ден

БНР Бургас празнува рожден ден! Търсим още родени на 30 май, за да празнуваме заедно.  Всеки, който е роден на същата дата, може да ни пише във фейсбук или инстаграм , защото з а рождениците ще има подаръци. Очакваме ви на нашия празник, за да се запознаем. А за гостите на събитието, БНР Бургас ще осигури торта, както се полага на..

публикувано на 26.05.21 в 20:48
Гледка от горите на Странджа край село Младежко

Часът на Земята чества Международния ден на гората

На 21-и март всяка година в продължение на близо половин век светът отбелязва Международния ден на гората. Днес обаче този така важен природен ресурс, който не само осигурява дървесина за икономиката, но и чрез своите екосистемни услуги допринася за нашето здраве и благоденствие, е изложен на сериозен риск. Европейските гори не са..

публикувано на 19.03.21 в 13:02