Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

БНР Бургас подарява виртуален фолклорен концерт за 9-ия си рожден ден

| обновено на 29.05.21 в 09:01

В навечерието на своя девети рожден ден БНР Бургас отново ще поднесе на своите слушатели и последователи фолклорен концерт. 

С оглед запазване здравето на всички, и тази година той ще бъде онлайн, събирайки едни от най-добрите групи и състави изпълняващи традиционна, българска народна музика. 

На виртуалната сцена ще се качат: Мъжка фолклорна група "Божур" Средец, Състав за изворен фолклор при НЧ "Васил Левски 1869" Айтос, Мъжка фолклорна група от село Росен, Смесена битова група при НЧ "Ангел Величков" село Росен, Детска фолклорна формация "Урдувиза" при НЧ "Свобода 1948" Китен, Фолклорен състав "Филек" при НЧ "Просвета 1914" Малко Търново, Фолклорна формация "Българка" при НЧ "Яна Лъскова 1905" Несебър, Група за автентичен фолклор при Читалище "Виделина 1927" село Веселие, Народен хор "Трепетлика", Група за автентичен фолклор при Читалище П. Р. Славейков" село Сан Стефаново, Представителен ансамбъл за автентичен фолклор при НЧ "Просвета 1927" Камено, Танцов ансамбъл "Карнота"  при НЧ "Димитър Полянов 1862" Карнобат. 

Водещ ще е нашият колега Георги Янакиев.

Това виртуално издание ще замени традиционния фолклорен концерт, който радиото подарява на слушателите си за рождения си ден.


Концертът "9 години БНР Бургас / 9 години "Странджа пее" можете да гледате на 30 май (неделя) от 11 часа във фейсбук страницата на БНР Бургас.


За да не го пропуснете, абонирайте се за нас!Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

БНР Бургас ще почерпи с торта за 9-ия си рожден ден

БНР Бургас празнува рожден ден! Търсим още родени на 30 май, за да празнуваме заедно.  Всеки, който е роден на същата дата, може да ни пише във фейсбук или инстаграм , защото з а рождениците ще има подаръци. Очакваме ви на нашия празник,..

публикувано на 26.05.21 в 20:48
ВИЖТЕ ОЩЕ
Митрополитска катедрала

Национална дарителска кампания за почистване фасадата на Катедралния храм „Св. Успение Богородично“ във Варна

Варненски строителни фирми и граждани с подкрепата на Българското национално радио започват Национална дарителска кампания за почистване фасадата на Митрополитската катедрала "Св. Успение Богородично" във Варна. Средствата, необходими за..

публикувано на 12.07.21 в 07:00
архив

Десетки интересни прояви и демонстрации на празника на полицията в неделя

Десетки интересни прояви и демонстрации ще привлекат интереса на малки и големи. това ще се случи тази неделя /4 юли/, от 18.00 ч., на Централната алея между „Гъбката” и „Морско казино”. Поводът е  142 години от създаването на Министерство на вътрешните..

публикувано на 03.07.21 в 13:08

"Странджа пее" излъчва от остров "Света Анастасия"

Специално издание на предаването "Странджа пее" от остров "Света Анастасия" е подготвил екипът на БНР Бургас. Присъединяваме се към програмата на Биле фест  по случай Еньовден. Водещият Георги Янакиев ще ни срещне с Мария Маркова. Тя е известен..

публикувано на 24.06.21 в 19:35

„Изгрев парк фест - 101 слънца” - празник на деца творци по повод 1 юни

Читалище „Изгрев“ организира детски празник под надслов „Изгрев парк фест - 101 слънца”. Това е четвъртото издание на феста. Акценти в четвъртото издание на феста са връчване на специалната награда от конкурса „Моята мечтана история с…”...

обновено на 01.06.21 в 09:08

БНР на 9! Посветиха ни стихотворение

Освен да информира и забавлява, БНР-Бургас и вдъхновява. Доказа ни го бургазлията Атанас Пенев. Той е на 65 години, бивш разследващ полицай, а след това и автоинструктор. След животоспасяваща операция започва да пише поезия. Нашият верен..

обновено на 31.05.21 в 12:40

БНР Бургас ще почерпи с торта за 9-ия си рожден ден

БНР Бургас празнува рожден ден! Търсим още родени на 30 май, за да празнуваме заедно.  Всеки, който е роден на същата дата, може да ни пише във фейсбук или инстаграм , защото з а рождениците ще има подаръци. Очакваме ви на нашия празник,..

публикувано на 26.05.21 в 20:48
Гледка от горите на Странджа край село Младежко

Часът на Земята чества Международния ден на гората

На 21-и март всяка година в продължение на близо половин век светът отбелязва Международния ден на гората. Днес обаче този така важен природен ресурс, който не само осигурява дървесина за икономиката, но и чрез своите екосистемни услуги..

публикувано на 19.03.21 в 13:02