Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Благотворителен концерт в помощ на Диян Янков на площад „Тройката“

| обновено на 25.11.22 в 08:17

Благотворителен концерт в подкрепа на 34-годишния Диян Янков инициира фейсбук „Групата на групите“. Той ще е днес 25 ноември от 17 часа на площад „Тройката“.

Младият мъж се нуждае спешно да му бъде изградена става и тазово дъно. Необходимата сума за това е 50 000 лева, но тя е непосилна за него. Проблемите на Диян Янков започват през 2014 година, след серия от 12-13 неуспешни операции в Бургас, Плевен и София. Мартин Пенчев, който застава зад каузата, поясни:


„Положението в момента е такова, че той има в себе си антибиотична става с грешен антибиотик или по-скоро антибиотик, който не работи и вреди. Трябва да се направят 2 процедури на обща стойност 50 000 лева. Първо, в Турция трябва антибиотичната става да се смени с подходяща, с подходящ антибиотик, за да се спре възпалението и той да не загуби крака си. Диян е с много борбен дух и не спира да работи, но се нуждае от помощ, защото се влошава. “

В концерта ще участват фолклорния ансамбъл „Странджа“ и Деан Вълев-Дишо от група „Four“-победител от последното издание на конкурса „Бургас и морето“.  В подкрепа на Диян Янков ще пеят още Иван Притъргов, Гергана Великова, Кристина Гугучкова и други.

По време на събитието на площада пред сцената ще бъдат поставени кутии за дарения. За няколко дни е събрана сума от 9 000 лева.

Повече чуйте в звуковия файл.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургазлия има нужда от 5 хил. лева за спешна операция

Бургазлията Ибрям Тахир има спешна нужда от животоспасяваща операция, съобщават от  Асоциация за подкрепа на диализно болни пациенти. Мъжът от години страда от последна, крайна фаза на бъбречна недостатъчност. Поради множество хеморагични кисти в корема, които биха могли да се спукат във всеки един момент и да причинят кръвоизливи и смърт,..

публикувано на 13.03.23 в 16:37

Да помогнем на Тани

Трета животоспасяваща операция предстои за 15-годишната Таня Сурчева от Бургас, която води 7-годишна битка с тежко заболяване.  В неделя предстои благотворителен концерт с цел бързо набиране на средства, защото операцията е спешна и ще бъде в Германия, обясни за БНР Бургас Антоанета Савова, роднина на момичето: „2016 година стартира..

обновено на 25.02.23 в 13:14

Да помогнем на 7-годишния Стефан да проходи отново

7-годишният Стефан от Бургас е изправен пред най-голямото изпитание в живота си.  След катастрофа на 1 ноември 2022 г. той получава тежка травма на гръбначния стълб, вследствие на което изгуби чувствителност и движение от гърдите надолу. Направени са консултации с лекари-специалисти, както в България, така и в чужбина. На този етап шансът за..

публикувано на 07.02.23 в 16:08

Още 25 000 лв са необходими, за да може Диян Янков да проходи

Събрани са парите за първата операция на  Диян Янков, съобщават създателите на „Групата на групите“ във фейсбук. Събраната сума е  около 19 000 лв.  Благотворителен концерт в помощ на Диян Янков Младият мъж се нуждае спешно да му бъде изградена става и тазово дъно. Проблемите на Диян Янков започват през 2014 година, след серия от..

публикувано на 12.01.23 в 12:34

Кателина Парашкевова се нуждае от подкрепа

Кателина Парашкевова е диагностицирана преди 4 месеца с рак на гърдата. Лечението ѝ се провежда в Истанбул, Турция. В момента тя преминава през курс на химиотерапия, след което ще бъде направена операция. Семейството на Кателина не е в състояние да поеме разходите за лечението, заради което са открити дарителски сметки. Всеки, който има желание и..

публикувано на 28.11.22 в 11:16

Благотворителен турнир събира средства за 2-годишния Виктор

Благотворителен детски футболен турнир ще се проведе на 30 октомври, неделя, в спортен комплекс „Звездичка Арена“. В него ще участват деца, родени през 2013 година от 4 бургаски клуба – „Черноморец 1919“, „Нефтохимик“, „Бургас Спорт“ и „Звездичка“. Събраните средства ще отидат за лечението на двегодишния Виктор , който е с диагноза прогресивна..

публикувано на 25.10.22 в 11:02

Зов за помощ: Бургазлията Иван Авджиев се нуждае от средства за лечение

Бургазлията Иван Авджиев страда от онкологично заболяване. След успешно премахнат тумор на мозъка и множество изследвания в турска специализирана клиника, се установи, че основата на заболяването е рак на белия дроб.  Продължава лечението на мозъка докато се стабилизира, но са назначени химиотерапия и лъчетерапия, които са скъпи медикаментозни..

публикувано на 07.09.22 в 11:49