Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Милен Митев: За БНР 2023 ще мине под знака на Сирак Скитник

Българското национално радио отбелязва днес 88 години от своето създаване

Снимка: Добрин Кашавелов

Българското национално радио отбелязва днес 88 години от своето създаване. На тази дата през 1935 година министър-председателят Пенчо Златев изпраща до цар Борис III за утвърждаване Наредбата-закон за радиото, която царят одобрява с указ на следващия ден. Така радиоразпръскването става държавна собственост и официално започва дейността на националното радио. 

Генералният директор Милен Митев сподели, че 2022 година е била изпълнена с предизвикателство за Българското национално радио: 

"Много особена година, изпълнена с неща, които преди една година едва ли някой е вярвал, че ще се сблъскаме с тях, като войната в Украйна... Аз лично посрещам новата година с надежда, че ще имаме постепенно възстановяване на нормалността и спокойствието... Остава необходимостта да се развиваме повече в модерните платформи, за да разширим своето медийно присъствие и извън ефира и да се опитаме да привлечем колкото се може по-широка аудитория. Остава, разбира се, и предизвикателството как да свършим всичко това, което искаме с ограничено финансиране."

Празничната церемония по връчването на Голямата награда „Сирак Скитник“ и годишните награди на БНР започва от 19 часа в емблематичното Първо студио на радиото. Събитието ще бъде излъчено на живо в ефира на програма „Хоризонт“ и в сайта bnr.bg.

"С оглед на изключително напрегнатата година, която изпратихме, е много важно да спрем за миг и да погледнем назад и  към хубавите неща, които сме направили през 2022-а. Това тържество ще ни даде възможността да го направим, да обърнем внимание на усилията на колегите през годината. 

Церемонията ще даде началото на поредица от събития,посветени на Сирак Скитник - 140 години от раждането му и 80 години от неговата смърт. Искаме да се възползваме от тези юбилеи, за да запознаем по-добре аудиторията със Сирак Скитник, неговия живот и неговото творчество. Убедени сме, че в днешно време, когато има все повече разделение в обществото, има нужда да знаем повече и да научим от личности като него."


БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

БНР Бургас с номинация за наградата "Сирак Скитник" (видео)

БНР Бургас е сред номинираните за наградата за журналистика "Сирак Скитник".  Регионалната станция се бори за отличието с инициативите си, посветени на отбелязването на 10 години от своето създаване.  На 10-тия си рожден ден БНР Бургас посети 10 любими места по българското Черноморие. Забавлявахме се с наши слушатели и със стотици туристи, като..

публикувано на 25.01.23 в 13:37

"Ден до пладне" на 21 януари

Акцентите в предаването „Ден до пладне“: -   Защо бе закрита пчеларската ферма на младо семейство, започнало бизнес в слабо населения район на Странджа планина и как се стигна до протест в негова защита – разказваме историята на  Димитър Станчев и съпругата му -   Търг или първи по време – първи по ред? Кое ще е водещо при определяне..

публикувано на 21.01.23 в 08:36

Ракел Стойчева: Фитнесът помага и при здравословни проблеми

Красивото тяло изисква много време и усилия , казва професионалният фитнес инструктор Ракел Стойчева.  „Влизайки във фитнеса обаче хората трябва да знаят, че няма да се случат чудеса, храненето е основното . След празниците е нормално да се качат малко килограми, но това е поправимо“ Най-често към нея се обръщат..

публикувано на 20.01.23 в 13:07
Ракел Стойчева - професионален фитнес инструктор

Как да свалим излишните килограми след празниците – в предаването "Радио айляк"

Коледа и Нова година отминаха, но за някои оставиха в наследство някой и друг излишен килограм. Как да ги свалим най-ефективно е въпросът, който вълнува в момента мнозина.  Ракел Стойчева знае отговора – тя е професионален фитнес инструктор. Живее в Бургас от 22 години, като последните 7 се занимава с фитнес. „Моето хоби се превърна в моя..

публикувано на 20.01.23 в 09:55

"По стъпките на Апостола" - кампания на БНР Бургас

Тази година се навършват 150 години от гибелта на един от символите на българската свобода – Васил Левски. Юбилейната годишнина е възможност отново, да си припомним и разкрием личността на Апостола, революционната му дейност, значението на неговите идеи и дълбоката им актуалност в нашето съвремие, като стимулираме българското общество за..

публикувано на 16.01.23 в 11:49

Ден до пладне на 24 декември

Акцентите в предаването "Ден до пладне" на Бъдни вечер -   Недостиг на места за Коледа и Нова година, къщите за гости са пълни, като резервациите са направени още през лятото – информация къде и за колко празнуваме  -   На Бъдни вечер се връщаме към традициите, към корените си и светостта на празника. Още за изконните ни традиции..

публикувано на 24.12.22 в 08:20

Талантливи, знаещи, можещи – в предаването "Влез в час" на 12 декември

Талантливи, знаещи, можещи – такива са децата на Бургас. Доказателството го видяхме наскоро, с рекордния брой наградени ученици и студенти, постигнали успехи на регионални, национални и международни състезания и олимпиади в различни области, като математика, наука, изкуство и спорт.  Тази година броят на отличените бе 1500. С..

публикувано на 12.12.22 в 09:15