Podcast en español
Tamano del texto
Radio Nacional de Bulgaria © 2024 Todos los derechos reservados

Владимир Радулов

Foto: архив

Този петък в предаването „Звукови хроники“ ще чуете изпълнения на българския Рей Чарлз, джаз пианиста Владимир Радулов. Общото между тях не е факта, че са незрящи, а друго  много по-важно – любовта и на двамата към джаз музиката, и по-конкретно към пианото.
Сами ще се убедите в това, ако ни слушате в петък от 17.30 часа. Професор Владимир Радулов освен педагог и пианист, е и колега, който повече от 33 години води предаване „Джаз студио“ по програма „Хоризонт“ на БНР. Той е учен, преподавател и музикант. Познаваме го като водещ изследовател в областта на педагогиката, психологията и рехабилитацията на зрително затруднените.
Любовта му към музиката е от дете, откогато започва да свири и на пиано. През 1969 година той завършва специалността „Педагогика“ в Софийския университет, а през 1976 г. в същия университет защитава успешно докторантура по педагогика.
Три години по-късно е създал първия университетски джаз клуб в България. В рамките на Съюза на слепите в България Владимир Радулов е създател на първия дневен център за зрително затруднени в София.
Автор е на учебни програми, учебници и учебни помагала по Брайлово обучение. Той е познат на българската музикална публика и като джаз изпълнител на пиано и джаз диригент, както и с пиесите от компактдиска „Jazz Party“ с негови изпълнения.

петък, 31 март, от 17.30 часа



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!