Кратки културни новини

Лауреатът на международни конкурси Веско Пантелеев-Ешкенази открива цикъл камерни концерти в зала „България”. Под надслов “Веско Пантелеев и приятели” тази вечер (12 октомври) е първи концерт от цикъла на Веско Пантелев с Людмил Ангелов. В програма е включен..

публикувано на 12.10.10 в 12:24
Концертът ще бъде излъчен в три части – на 14, 15 и 18 октомври (четвъртък, петък и понеделник) в обичайното време на „Аларма” – от 21.30 до 23.00 часа – през което време и водещите ще са в студиото на телефони 963 40 52 и 865 95 60 за въпроси, мнения и дискусии.На снимката: Ицко Финци в „Аларма Пънк Джаз 4”

„Аларма срещу расизма и дискриминацията” в Първо студио на БНР

В събота на 9 октомври се закри четвъртия международен радио фестивал „Аларма Пънк Джаз”. Включиха се не само групи и музиканти от страната и околните Балкани като „Насекомикс”, Recycle Bin (Румъния), „Глоба”, „КСЕтофон” и „Битов терор”, но и творци и..

публикувано на 11.10.10 в 15:51

Бяха обявени победителите във фотоконкурса на програма "Христо Ботев" - "Градината у дома"

Приключи конкурсът за снимка на най-красивата градина на наш слушател. Благодарим на всички наши слушатели и участници в конкурса за активното участие и за прекрасните снимки на цветята, които всички вие отглеждате с много любов и които ви даряват красота и..

публикувано на 07.10.10 в 13:46

Културни новини

Бившият театър “Константин Величков” в Пазарджик ни кани на премиера на голяма сцена на 30 септември от 19.00 часа. Пиесата е ярката комедия “Самоубиецът” на Николай Ердман. Режисьор е Десислава Шпатова. За младата ни театралка казват, че е между най-смелите..

публикувано на 30.09.10 в 11:54

Салонът за култура на програма „Христо Ботев” представя проекта „Без граници” на фотографката Блага Димитрова

На 1 октомври, петък, от 19.00 часа пред Първо студио на БНР ще представим проекта „Без граници”, който разказва чрез снимки и кратки филмчета за български музиканти, а от 19.30 часа директно в ефира на програма „Христо Ботев” ще излъчим джазконцерт с някои..

публикувано на 30.09.10 в 11:06

Десет чуждестранни културни институции честват заедно в София Европейския ден на езиците

Кога: неделя, 26 септември, 11 часа Къде: пред Народния театър „Иван Вазов” Кой: Събитието се организира от EUNIC - мрежата на културните центрове на страните от ЕС и в него ще участват Австрийското посолство, Британският съвет, Чешкият културен център,..

публикувано на 24.09.10 в 10:04

22 септември - Ден на българската независимост, в предаванията на програма „Христо Ботев”

На 22 септември слушаме текстове от видни личности, свързани с Деня на независимостта - от архивни документи, периодични издания и изказвания. Сред участниците в отделните предавания са Едвин Сугарев - поет, публицист, литературен критик и литературен..

публикувано на 21.09.10 в 09:20
Днес от 19.00 ч. в Народния театър „Иван Вазов” ще се състои церемонията по връчване на наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата, която е посветена на темата „София – столица в културно съжителство на етносите”. Две от петте номинации тази година в област „Журналистика” са  на програма „Христо Ботев” -  за екипа на предаването „Метроном” и за Цветан Цветанов за реализация на проекта „Звуковото изобразяване на града”.

17 септември - Ден на София

Наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата се връчват в седем области - литература, театър, музика, изобразителни изкуства, кино, архитектура и журналистика. Връчва се и Специална награда за цялостно творчество, изключителни..

публикувано на 17.09.10 в 06:53

В единението е силата: 6 септември - 125 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия

- Четем в ефир откъси от последното издание на "Строители на съвременна България" от Симеон Радев, съдържащо непубликувани досега текстове. - Сред участниците в отделните предавания, обединени под мотото "В единението е силата" ще бъдат..

публикувано на 03.09.10 в 06:56
И през лятото

Културни новини и събития

Вчера в галерия “Върхове” се откри фотоизложбата на Никола Стоичков Следите на един отдавна отминал ден, запечатан в снимки са подредени в галерия “Върхове” в столицата. Национално сдружение “Фотографска академия Янка Кюркчиева” представя “Ден първи след..

публикувано на 03.09.10 в 06:24