И рибар съм, и ловец съм

Снимкапетък, от 15.30 до 16.30 часа

„Ни рибар съм, ни ловец съм” - така казват за себе си водещите Димитър Бежански и Любомир Методиев. Но с едно уточнение: те може да не са хванали повече риба и да не са отстреляли повече дивеч от истинските майстори, но на малцина ще отстъпят в лъжите след това.
Забележете – след това. След предаването, в което канят интересни събеседници, разпитват за проблемите на деня, очакват телефонно обаждане от всеки любител на лова, риболова и доброто радио.
А след това, както си му е ред: „Наздраве на всички”.

Екип на предаването: Димитър Бежански, Любомир Методиев, Зорка Мирчева, Валери Леков


Публикации

И замирисва на море...

За мнозина рибарлъкът е част от менюто по време на почивката им край морето. Те са заблудени хора – той е занаят за цял живот, затова ние още веднъж ще поговорим за трудния хляб на рибарите. Всъщност ще говорят те, а ние се надяваме от техните разкази..

публикувано на 21.06.19 в 16:35
200-килограмова моруна, заловена от бракониери в района на Силистра

Срещу двукраките хищници

Злобата почивен ден няма – така ни повтаряше един наш мъдър познат. Нямат почивен ден и онези, които денонощно вредят на дивеча, на природата и на истинските, почтените ловци. Ето заради това няма почивен ден и борбата с бракониерите, за която ще си..

публикувано на 14.06.19 в 16:31

Между вчера и днес

По-слабо запознатите смятат пролетта и лятото за мъртъв сезон в лова и риболова. В действителност по това време се вършат много неща, за да имат смисъл излетите по-нататък. За тази работа, за подготовката на „новобранците” и за надеждите за есента и..

публикувано на 31.05.19 в 16:40

Такъм, чалъм и... доста работа

Обикновено се казва, че риба се лови с такъм и с чалъм. Трябва обаче и още нещо. Нормалният земеделец знае, че за да има какво да жъне, трябва преди това нещо да е засял. Нормалният риболовец пък знае, че за да може да се похвали с добър улов, трябва да..

публикувано на 17.05.19 в 16:45

След успешния лов

На 10 май екипът на предаването „И рибар съм, и ловец съм” отиде на лов за интересни срещи в град Гоце Делчев. Ловът беше успешен и двамата водещи излъчиха оттам поредното си предаване. След което документираха срещата си с местни ловци посредством..

публикувано на 15.05.19 в 10:03
Изглед от града

Ние отиваме в Гоце Делчев, Гоце Делчев идва у вас

С извинение към нашите най-верни приятели-слушатели този път ще се лишим от една придобивка на цивилизацията. Техниката не позволява да ни попитат по телефона нещо в ефир, но те могат да чуят всичко, за което си говорим с нашите домакини, ловците и..

публикувано на 10.05.19 в 16:40

Предпразнично и полезно

Седмица преди Великден и края на постите започваме да се замисляме за храната и на тялото си. Как да преминем плавно от единия режим към другия, какво да слагаме на масата си, та да не се чувстваме нито гладни, нито болни – за тези неща ни посъветва гостът..

публикувано на 19.04.19 в 16:40

Повече риба? Може да има, може да няма...

Както всяка пролет, и сега наближава времето за частичната забрана за риболов, за да могат рибите на спокойствие да си хвърлят хайвера. Това обаче е само част от грижите на хората за все още живата природа, ето защо ще използваме повода да поговорим..

публикувано на 12.04.19 в 16:40

Нещо ново под слънцето

Който могъл – видял, който не могъл – ще слуша нас, ако иска да научи, какво е било показано и какво се е случило на поредното изложение „Лов, риболов, природа”, което се проведе в Пловдив през изминалата седмица. Най-интересните новини ще ви разкаже Росен..

публикувано на 05.04.19 в 16:40

Усмивки от старите излети

Никак не е случайно, че ловните излети приключват с разбор на маса и с много разкази за интересни истории. А заедно с тях – и с много смях, защото на лов се случва какво ли не! Всички не можем да ви предадем за един час, но ви гарантираме, че в навечерието..

публикувано на 29.03.19 в 16:50