И рибар съм, и ловец съм

Снимкапетък, от 15.30 до 16.30 часа

„Ни рибар съм, ни ловец съм” - така казват за себе си водещите Димитър Бежански и Любомир Методиев. Но с едно уточнение: те може да не са хванали повече риба и да не са отстреляли повече дивеч от истинските майстори, но на малцина ще отстъпят в лъжите след това.
Забележете – след това. След предаването, в което канят интересни събеседници, разпитват за проблемите на деня, очакват телефонно обаждане от всеки любител на лова, риболова и доброто радио.
А след това, както си му е ред: „Наздраве на всички”.

Екип на предаването: Димитър Бежански, Любомир Методиев, Зорка Мирчева, Валери Леков


Публикации

Има ли нещо общо?

Навярно всеки е чувал фразата, която приписват на Бисмарк – че преди избори и след лов се лъжело най-много. Малцина обаче са се замисляли за приликите между лова и журналистиката. Дали идеята за фалшивите новини не се е родила на маса след някоя гонка? Дали..

обновено на 13.09.19 в 16:57
Петър Бойчев, Димитър Бежански и Любомир Методиев в студиото на

Кой обича повече мътната вода – рибарите или политиците?

Поредна среща на любителите на лова, риболова и природата. Гост в студиото – Петър Бойчев, дългогодишен журналист, работил в почти всички столични ежедневници и дългогодишен риболовец-въдичар. Има ли прилика между журналистиката и риболова, кой лови повече..

обновено на 30.08.19 в 16:49

За природата, човека и други чудеса

Често е ставало дума, че човечеството не използва най-добре благата, които природата му дава. Затова и по света има милиарди хора, които гладуват, докато други милиарди преяждат, изхвърлят храна и робуват на манията за отслабване. Изгубили ли сме мярката..

публикувано на 23.08.19 в 16:40
Африканската чума по свинете е силно заразно вирусно заболяване по домашните и дивите свине.

Колата се обърна. Кой път да хванем сега?

Паниката около африканската чума по свинете у нас все повече заприличва на народния израз „след дъжд качулка”. Какво пропуснаха уж отговорните фактори в годините преди нашествието на вируса, какво не направиха навреме и какво можем да спасим сега – за тези..

публикувано на 16.08.19 в 16:40

Ако видите пиле – наслука!

С това пожелание ще се обърнем към нашите приятели-ловци ден преди откриването на птичия лов. Но тъй като този ден е чакан толкова време, ще се постараем и да не си разваляме настроението. Повече за радостта от спорта и по-малко за проблемите си приказваме..

публикувано на 09.08.19 в 16:40

Ловът иска жертви, нека да не сме ние

След седмица се открива птичият лов. Какви правила трябва да спазват ловците при излет – за това ще си говорим с опитни колеги от различни краища на страната. Ние имаме какво да ги питаме, те имат какво да ни кажат. Ще ги питаме, ще внимаваме какво ни..

публикувано на 02.08.19 в 16:40

И старило, и патило – в по-малко от час

Може да сме старомодни, но ние предпочитаме да трупаме опит не от чичко Гугъл, а като си говорим с хората.  Та по този изпитан метод днес ще ви предадем част от знанията, които са натрупали хора от Родопите. През тази седмица ще гостуваме на ловците..

обновено на 26.07.19 в 16:31

Заразата е тук. Какво да правим? (видео)

За опасността от африканска чума по свинете специалисти са предупреждавали в нашето студио неведнъж още преди няколко години, но нямаше кой да ги чуе. Сега, когато заразата вече плъзна из цяла Северна България и прехвърли Балкана, уж отговорните фактори..

публикувано на 19.07.19 в 16:40

Истината, само истината…

Рибарите често ги вземат на подбив – лъжели като политици, измисляли си риби като слонове, не знаели как да приготвят улова за трапезата. За да опровергаем тези клевети, ние отидохме за видим с очите си едно събитие – състезанието по риболов във водите на..

публикувано на 05.07.19 в 16:40
Изглед от Гоце Делчев

Ние отиваме в Гоце Делчев, Гоце Делчев идва у вас

С извинение към нашите най-верни приятели-слушатели този път ще се лишим от една придобивка на цивилизацията. Техниката не позволява да ни попитат по телефона нещо в ефир, но те могат да чуят всичко, за което си говорим с нашите домакини, ловците и..

публикувано на 28.06.19 в 16:32