И рибар съм, и ловец съм

Снимкапетък, от 15.30 до 16.30 часа

„Ни рибар съм, ни ловец съм” - така казват за себе си водещите Димитър Бежански и Любомир Методиев. Но с едно уточнение: те може да не са хванали повече риба и да не са отстреляли повече дивеч от истинските майстори, но на малцина ще отстъпят в лъжите след това.
Забележете – след това. След предаването, в което канят интересни събеседници, разпитват за проблемите на деня, очакват телефонно обаждане от всеки любител на лова, риболова и доброто радио.
А след това, както си му е ред: „Наздраве на всички”.

Екип на предаването: Димитър Бежански, Любомир Методиев, Зорка Мирчева, Валери Леков


Публикации

Юбилеят отмина, работата продължава

Националната ловна организация навърши 120 години, празненствата отшумяха, а след тях останаха прекрасни спомени и работата в делника. Какво всъщност е извършено през измилата година и какво предстои през новата – за тези неща ще разпитваме в това..

публикувано на 04.01.19 в 16:40

В края на Старата – с поглед и към Новата

Отново е време за равносметки и за надежди. Докъде я докарахме и накъде занапред – на такива предпразнични теми ще разговаряме тази седмица с наши приятели-ловци от различни краища на страната. Ще се опитаме да обиколим цяла България, да научим за..

публикувано на 21.12.18 в 16:40
Любомир Бъчваров в студиото на програма

Спорт и изкуство в един разказ

Много е изговорено, че ловът е спорт, а разказите за него са изкуство. Само че изкуството в ръцете на аматьори е самодейност, а ние държим нашите слушатели да се наслаждават на истински ценности. Затова тази седмица на сцената на студиото ни ще застане един..

публикувано на 14.12.18 в 16:40

След Никулден – по Никулденски

Една риба човек може да я хване само веднъж, но може да разказва за нея безброй пъти. И всеки разказ възкресява хубостта на природата, спокойствието край водоема, надхитрянето със звяра във водата, борбата и радостта от успеха. За всички тези красиви неща..

публикувано на 07.12.18 в 16:40

Как се прави това в Европа?

Ние имаме навика често да се оплакваме от едно или друго в държавата ни и ловът не е изключение. И още по-често пропускаме най-простото – да погледнем как се прави това в Европа, с която все се сравняваме. Тази седмица поне малко ще поправим този..

публикувано на 30.11.18 в 16:45
Лакшита Карунаратна,

В обектива – дивото!

Ние често сме говорили за този особен и много красив вид лов. Този път обаче имаме и специален повод да го обсъдим по-подробно. Ето защо в студиото ще ни гостува Явор Попов – председател на сдружението Национална фотографска академия, което вече за..

публикувано на 23.11.18 в 16:45
Анри Кулев

За морето и изкуството

Често сме гледали морето и сме си мислили, че е като нарисувано. Нерядко сме гледали рисунки и сме се опитвали да се потопим в тях. Но да правят и двете неща умеят малко хора. Дали това е специален талант или може да бъде научено ще се опитаме да..

публикувано на 16.11.18 в 16:45

Наслука, наука или нещо друго?

Този въпрос за лова е задаван милион пъти, но еднозначен отговор и досега няма, затова сме в пълното си право да го задаваме отново. Месец измина от откриването на едрия лов, вече може да се броят успехи и несполуки, а също и да се коригира..

публикувано на 09.11.18 в 16:40
Димитър Бежански, Росен Мирчев, Любомир Методиев и Герасим Герасимов в студиото на

На лов по европейски

В България имаме навика да се правим на европейци, но само когато ни изнася. Така че за нас е интересно да видим с очите си и да чуем с ушите си как наистина се правят някои неща в истинската Европа. Нашият консултант, биологът и специалист по хищниците..

публикувано на 02.11.18 в 16:35
Григор Гогов

Опитът говори

Ловът на едър дивеч набира скорост, а в такъв момент е от полза веки съвет, всяка скрита подробност, всеки спомен дори. Приказките на маса в останалото време могат да бъдат и за веселба, но по това време могат да бъдат проверени още на следващия сезон. Ето..

публикувано на 26.10.18 в 16:40