И рибар съм, и ловец съм

Снимкапетък, от 15.30 до 16.30 часа

„Ни рибар съм, ни ловец съм” - така казват за себе си водещите Димитър Бежански и Любомир Методиев. Но с едно уточнение: те може да не са хванали повече риба и да не са отстреляли повече дивеч от истинските майстори, но на малцина ще отстъпят в лъжите след това.
Забележете – след това. След предаването, в което канят интересни събеседници, разпитват за проблемите на деня, очакват телефонно обаждане от всеки любител на лова, риболова и доброто радио.
А след това, както си му е ред: „Наздраве на всички”.

Екип на предаването: Димитър Бежански, Любомир Методиев, Зорка Мирчева, Валери Леков


Публикации

Питай старилото, но и патилото!

Истинският ловен сезон започна и набира скорост, а стотици млади ловци вече набират опит с пушка в ръка. Тъкмо за тях са безценни съветите на старите майстори, които са видели какво ли не. На тях ще се опитаме да бъдем полезни и ние, като им предадем..

публикувано на 22.03.19 в 16:35
Тракийско съкровище от град Летница, фрагмент

И ловът у нас не е от вчера

Ние обичаме да се фукаме със славната си история, но често се учудваме, когато чуем нещо за нея – дотолкова зле я познаваме. Така че едва ли ще ни бъде излишно да получим още малко знание за предците си. Какво и как се ловували древните траки – за това ни..

публикувано на 15.03.19 в 16:58
Национален дамски ловен клуб „Аврора“

Дамско лоби в мъжко хоби

От най-древни времена ловът не е само мъжко занятие. За това говорят легендите за Артемида, Дияна, Бендида, за племето на амазонките. В срещата ни на 8 март ще дадем думата с две жени от дамския ловен клуб „Аврора“ – Зорница Николова и Юлиана Попова,..

публикувано на 08.03.19 в 16:45
Зоологическата градина в София

Зоопаркът не спи зимен сън

Тези месеци там са време за подготовка преди по-активния сезон – правят се ремонти, реорганизации, доуточняват се проекти за работата с децата. Освен това се решават и проблеми, които възникват изненадващо. Затова през тази седмица ни гостуват Ирина..

публикувано на 22.02.19 в 16:45
Намерена птица отстреляна от бракониери

Рецептата на успеха

Злобата почивен ден няма – така ни казваше наш мъдър познат. Не мирясват и онези, които всеки ден вредят и на природата, и на животните, и на истинските, почтените ловци. Затова почивен ден няма и борбата с бракониерите, в която ние участваме с каквото..

публикувано на 15.02.19 в 16:29

Хубава си, моя горо...

Тя че е хубава – спор няма, но напоследък май по-често ни иде да запеем „Заплакала е гората”. Дали българската гора скоро ще бъде спомен, в който децата няма да вярват; дали е има надежда да бъде спряна престъпната сеч; може ли да залесим повече гора,..

публикувано на 08.02.19 в 16:40

За хищниците – без симпатии

Хищниците са постоянна тема за разговор в тези наши срещи и това не е случайно. Вредите, които причиняват на стопанствата из страната, са значителни и постоянни, затова и грабителите са обект на лов целогодишно. През зимата обаче те по-трудно си намират..

публикувано на 01.02.19 в 16:45

За час – отново на училище

Какво знаят съвременните деца за природата, как е най-добре да бъдат обучавани, какво трябва им покажем ние, възрастните – за такива важни неща ще говорим през тази седмица. За да стигнем до правилните изводи, ще ни помогнат две учителки, служителка в..

публикувано на 25.01.19 в 16:40

Преброяване на трофеите

Приключи времето, официално наречено сезон за лов на едър дивеч. Иначе казано – свърши свинският лов и пред майсторите на чифтето остават само грижата за дивеча и надеждите за следващите излети есенес. Разбира се, тъкмо сега е моментът и да си налеем по..

публикувано на 18.01.19 в 16:40

Хищникът почивен ден няма

След като за кой ли път ни изненада през януари, зимата остави на ловците и единствена постижима цел – хищниците. По това време те огладняват повече и стават по-непредпазливи, така че майсторите с точен мерник имат повече шансове да повалят някой от..

публикувано на 11.01.19 в 16:40