Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безкрайното състезание с рибата

4
Снимка: pxhere

15 април е ключов в живота на всеки рибар. От тази дата влиза в сила забраната за риболов и водните обитатели биват оставяни на спокойствие за размножителния им период. Но гостите в предаването съвсем не се притесняват от това.

Георги Михайлов, председателят на УС на Българската федерация по риболовни спортове и шеф на риболовното дружество „Корморани“ във Велико Търново ни успокои, че смята заедно с колегите си да продължат да подържат формата си на останалите разрешени за риболов места. Защото все пак има и такива.

Станил Йотов пък, който е отговорник за връзките с обществеността на федерацията го изнамерихме да ухажва балканските пъстърви някъде към Михалково и Девин.

А Ивайло Христов, член на УС и председател на секцията по риболов на лед към БФРС, обясни кои са примамливите страни на подледния риболов. Не пропусна да ни смае със спомена си за годините, когато върху замръзналите води на язовир „Батак“ е наброявал 1500 души. А си поговорихме и за строгите мерки за безопасност не само при лова, а и при риболова.

Но най-хубавото беше, че и тримата обещаха скоро да гостуват в студиото на „И ловец съм, и рибар съм“. Макар че и тогава едва ли ще успеем да си поговорим за всичко, което ни интересува и вълнува.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Приет е Регламентът за възстановяване на природата – защо е важен

На 17 юни беше приет Регламент за възстановяване на природата – Nature restoration law . България подкрепя регламента от самото начало на обсъждането му преди 2 години. Това е първият по рода си регламент за ЕС за възстановяване на природата, а целта му е да се въведат мерки за възстановяване на поне 20% от сухоземните и морските територии..

публикувано на 28.06.24 в 17:25

Обучение по ненасилствена комуникация организира сдружение "Образователна общност – Варна"

Ненасилствената комуникация, известна още като "език на сърцето", "състрадателен език", "жирафски език" е модел на общуване, който позволява да се свързваме със себе си и с другите, разбирайки и откликвайки на емоционалните си потребности. Прилагането му в личния живот, деловите взаимоотношения и особено в сфери като образованието дава забележителни..

публикувано на 28.06.24 в 13:12
Иван Держански (вляво) и Любомир Златков

Как България стана номер едно в математическата лингвистика?

"Лингвистиката прави много мостове, между които и този компютър - човек, ние говорим за едно семейство от науки, които се развиват от няколко хиляди години, като математическата лингвистика се занимава с изучаването на езика, като част от света и действителността.  Лингвистиката е наука, която отговаря на въпроси като – как е възникнал..

публикувано на 28.06.24 в 10:54
Проф. Андрю Коутс

Проф. Андрю Коутс за изследването на слънчевата система

В Аулата на СУ "Св. Климент Охридски" се състоя научнопопулярна лекция на тема "Изследване на слънчевата система" на проф. Андрю Коутс – физик от Университетския колеж в Лондон, Великобритания. Лекцията е част от четвъртото издание на фестивала "Ало, космос! Говори България", организиран от Атлантическия клуб, Софийския университет, Българска академия..

публикувано на 28.06.24 в 09:40
Камен Тодоринчев, Мариана Борукова, Цвета Николова и Диана Банчева

Лятото на отборите от Спешъл Олимпикс, България

Преди 30 години и у нас стартира Програмата на Спешъл Олимпикс. От тогава хората с интелектуални затруднения в България имат възможност целогодишно да спортуват и да се състезават в различни спортове. Многобройни са успехите на нашите атлети от различни състезания. В началото на м. юни женският ни отбор победи отборите на Сърбия, Босна и Херцеговина..

публикувано на 27.06.24 в 12:50