Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Евранет”: Европа, Козлодуй и ядрената безопасност

• Евродепутатът Владимир Уручев за европейските стрес-тестове на АЕЦ в Козлодуй и за ядрената безопасност в ЕС.
• Евродепутатът Кристиян Вигенин за готвения от него доклад, свързан с финансирането на разширяването на евросъюза през следващия програмен период 2014-2020 година.
• Мярка 112 за създаване на стопанства за млади фермери, финансирана от Европейския земеделски фонд.
• Българският икономически форум започва осъществяването на 12-месечен българо-италиански проект по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, който е съфинансиран от Европейския социален фонд.
• Проект „Дунавски винарски дестинации”, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество 2007-2013 г. Румъния – България.
• Проект „Доброволци за толерантност и равнопоставеност при хора с увреждания”, финансиран по програма „Младежта в действие”.
• „География на музиката на Европа”: джаз фестивалът в Монтрьо.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Театър "Феникс", където различията изчезват

В ефира на предаването "Нашият ден" гостува Пламена Янкова , ръководител на театрална формация "Феникс". Тя разказа за прераждането на формацията и за това как младежи с и без увреждания преодоляват границите помежду си чрез театралното изкуство. Изкуство срещу дискриминацията на хора с умствени затруднения Деца със СОП, или как да..

обновено на 01.08.24 в 11:12

Любовта в действие: Спомен за отец Димитър Вукадинов

Днес често говорим за любовта – споделяме крилати фрази в социалното пространство за това как тя е в основата на всичко, как ще ни спаси, укоряваме се един друг за липсата ѝ, четем истории, в които тя е главната героиня. Но има хора, които проповядват любов не с думите си, а с поведението си. Един такъв човек е бил обичаният столичен свещеник..

публикувано на 01.08.24 в 09:56
Д-р Цветеслава Гълъбова, психиатър

Д-р Цветеслава Гълъбова: В топлите дни има обостряне на психозите

В ефира на предаването Lege Artis д-р Цветеслава Гълъбова обясни, че по статистика в топлите дни и месеци се наблюдава обостряне на психозите и отключване на нови психози. Докато депресиите не са толкова чести, маниите и обострянията на шизофренните психози са разпространени. "Науката все още няма обяснение защо това е така", казва тя.  Според д-р..

обновено на 31.07.24 в 14:45

Децата през лятото – кои са най-честите травми?

В ефира на Lege Artis д-р Стефан Церовски, травматолог и ортопед в Университетската болница за активно лечение по ортопедия "Проф. Бойчо Бойчев", сподели своите наблюдения относно увеличаването на травматизма през летния сезон. Лятото е време, когато децата прекарват много време на открито, играейки и занимавайки се с различни спортове и..

публикувано на 31.07.24 в 13:14

Какво се учи в българското училище в Париж?

В рубриката "Минути на редактора" ви разказахме за едно от петте български училища в Париж, което носи името "Родна реч омайна". Това училище играе ключова роля във възпитаването на българското самосъзнание сред младите българи в чужбина. За важността и мисията на училището разказа директорът Пламена Ерон. Училището е създадено през 2019 г. с..

обновено на 31.07.24 в 13:11