Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Аларма Пън(К)-ДжАз” на програма „Христо Ботев” - към нови аудитории и в нов радиоформат

BY HARUO в акция! Довечера и в ефира на програма „Христо Ботев”...
Снимка: личен архив

„Аларма” открива новия Пън(К)-ДжАз стрийминг канал на „Радио Бинар” довечера!

В купона в Бар „Амстердам”  - 19 октомври, 20.00 ч., ул. „Христо Белчев” 38,  ще се включи и японският експериментален артист BY HARUO

Вход свободен!

Новият стрийминг канал на Радио Бинар вече е факт! И той се нарича Пън(К)-ДжАз и има за фокус всички онези видове музика, които са на границата между конвенционалните жанрове, често престъпвайки я във всички посоки с цел разширяване на все по-стесняващите се слушателски хоризонти. Т.е. тук ще имате възможност да слушате и класики в жанра (от Dead Kennedys до Сън Ра и от Еди Кокрън до Fantomas, с отбивки към Майлс Дейвис или Том Уейтс), но и всякакви редки форми на енергична или меланхолична музика – от далечни точки на света като Мали, Монголия или Виетнам, от други времена, или съвсем от наши дни – с уклон към близкото и далечното бъдеще. И въобще, целта е трениране на мускула на любопитството, за да не закърнее един ден съвсем като крилете на птицата додо или чувството за достойнство в света на шоубизнеса.

На промо-вечерта с музиката на специалните гости на радио фестивала „Аларма Пънк Джаз” The Ex (Холандия) и The Thing (Швеция/Норвегия), организирана от „Аларма” и Бар „Амстердам”, ще бъде и специалната премиера на стрийминг-канала. За тази цел сме поканили японския експериментален артист Куничиро Буено, известен повече със сценичното си име BY HARUO. Връзката на „Аларма” с Куничиро е благодарение на нойз-ембиънт кръга Amek, a самият той в момента е на дълго източноевропейско турне и ще остане в България повече от седмица за още няколко концерта. Пърформансът е в жанра на една нова линия, която „Аларма” започна миналата година – с фокус върху експериментални артисти от Далечния Изток. Досега в тези ни концерти серии, припомняме, са участвали още Lafidki (Камбоджа/Франция), Йошио Мачида (Япония) и Алекс Хан Хунтай с проекта си Dirty Beaches (Канада/Тайван). Заповядайте!
По публикацията работи: Цветан Цветанов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Доц. Йосиф Аврамов

Доц. Йосиф Аврамов – оптимизъм пред прага на еврозоната

Дали трябва обществото да се страхува за доходите и спестяванията си пред прага на еврозоната ? За правилната подготовка и предстоящите важни процеси в областта на финансите говори доц. Йосиф Аврамов в рубриката "Денят делово" на предаването "Нашият ден". За финансистът и преподавател в Нов български университет навлизането на страната в..

публикувано на 18.01.24 в 14:01

платена публикация
Три съвета при избор на дамска пижама

Комфортна дамска пижама, чисто спално бельо и уханието на пухкава възглавница. Това е мечтата на всяка дама след края на дълъг работен ден. За да имаме усещането за уют и удобство, то е важно да изберем правилната дамска пижама. Изборът може да бъде наистина труден, предвид цялото разнообразие на пазара. Освен това дамите имат своите вкусове и..

публикувано на 06.12.23 в 14:39

За 40-и път БНР с "Искри" – националния конкурс за детско литературно творчество

И тази година Националният конкурс за детско литературно творчество "Искри 2023" предизвика интереса на много от пишещите български деца в страната и по света. В Българското национално радио получихме около 300 произведения, изпълнени с разнообразни теми и невероятни герои. Церемонията по награждаването на отличените деца може да..

публикувано на 18.06.23 в 09:00

БНР организира за втора поредна година кампанията "Българските посланици на културата"

За втора поредна година Българското национално радио организира кампанията "Българските посланици на културата". Целта и е да бъдат отличени изтъкнати български писатели, поети, драматурзи, художници, актьори, певци и композитори, представители на танцовото изкуство и други, които със своето творчество през 2022 година прекрачват..

публикувано на 24.11.22 в 17:11

In memoriam: Александър Спасов

На 48 години внезапно почина нашият колега Александър Филипов Спасов. Той беше дългогодишен звукорежисьор в отдел „Говорно-драматичен звукозапис“ към Дирекция „Техника“ на Българското национално радио. Ще запомним Сашо с неговата доброта, честност, всеотдайност и голям професионализъм. Изказваме съболезнования на семейството му. Опелото..

публикувано на 03.02.22 в 14:50