Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актьорът Антон Григоров: Мечтая да изиграя такива роли, в които намирам голяма част от себе си и ги предавам на хората

| обновено на 17.01.14 в 21:16
3
Актьорът Антон Григоров
Снимка: Георги Бангиев
Празник в ефира на "Нощен Хоризонт" имаше в първите часове на 17 януари на връх Антоновден. Гост на предаването беше Антон Григоров, актьор в театър "София" и преподавател в НАТФИЗ. Познавате го от ролята на футболиста Калоян в телевизионния сериал "Секс, лъжи и телевизия" и от постановките в театъра "Парижката Света Богородица", "Напразни усилия на любовта" и "Госпожа Министершата". Срещата с него ни отведе и в ученическите му години, когато по собствено желание се отказва от футбола. Умението му да се шегува добронамерено и да имитира великолепно "особените" хора кара приятелите му да подхвърлят идеята да кандидатства в НАТФИЗ. Но, както казва Антон, тук пръст има и съдбата. В "Нощен Хоризонт" научихме за неговата пословична дисциплинираност, съсредоточеност, премисляне на всяка задача и себеотдаване в актьорската професия. Антон Григоров и днес не спира да се усъвършенства, да се учи, да чете специализирана литература и да продължава да развива комплексно психотехниката си като творец. Негови любими актьори са Ал Пачино, Робърт Де Ниро, Дъстин Хофман.
Антон е един лъчезарен, весел, усмихнат човек, който зарежда с енергия хората около себе си, както казва Зорница София, режисьорка на сериала "Секс, лъжи и телевизия"  и един от неговите истински приятели от детинство. В предаването имаше много, много изненади за Антон, имаше неканени гости, китара, поздравления, пожелания и музика според вкуса на госта. И като на истински празник имаше подаръци и торта. Но от всичко случило се остава срещата ни с един стойностен, мислещ и отговорен млад човек, за когото най-важното е да има любов и да дарява любов.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14