Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пласидо Доминго: Чувствам същия ентусиазъм, както в началото на моята кариера

Снимка: ЕПА/БГНЕС


Отдавна бяхме загубили надежда, че ще видим на българска сцена големия Пласидо Доминго - един от тримата всепризнати тенори, заедно с Лучано Павароти и Хосе Карерас, превърнали се в легенди, голям диригент, влиятелен оперен директор и основател на конкурса "Опералия" . И докато Карерас пя у нас вече два пъти, Доминго никога досега не е идвал за концерт в България. Но това ще се промени на 14 февруари 2014 година. В Арена Армеец маестрото ще застане пред Софийската филхармония, а със себе си ще доведе и още гости - диригента Жорди Бернасер и певиците Вирджиния Тола и Микаела Оесте, които се обучават в неговите студиа за млади оперни певци. 

Да разговаряш с музикант от ранга на Пласидо Доминго е особено вълнуващо. Ексклузивното интервю за БНР беше ден след неговия 73-ти рожден ден, който маестрото отпразнува след спектакъл на "Двамата Фоскари" от Верди в Театър ан дер Вийн.

На въпроса каква е тайната на неговата дълга и бляскава кариера, маестрото отговаря:

Мисля, че тайната е в голямата ми страст. Винаги чувствам същия ентусиазъм, както в началото на моята кариера.

За емоцията да посети България за първи път, за българските му колеги, за програмата на концерта, за началото на кариерата му в трупата за сарсуела на неговите родители, за кризата и изхода от нея, за важните уроци, които младите трябва да научат и за още интересни неща от живота на един музикант с  огромно влияние - чуйте в интервюто с Пласидо Доминго за програма "Хоризонт" на БНР.

И още - специален поздрав за слушателите на предаването "Алегро виваче"!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14