Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маестро Иван Ангелов: Операта в Пловдив може много достойно да покаже пловдивската култура

Снимка: dtp.bg
Утре вечер в Пловдив ще се състои премиерата на прочутата опера „Тоска“. Представлението на Пловдивката опера има над 20 издания в Холандия и Белгия, но досега не е играно в града, в който е създадено, заради липсата на условия. За завръщането му с нови солисти на сцената на Културния дом е поканен диригентът Иван Ангелов, който започва кариерата си в Пловдив през 1981-ва година.

Маестро Ангелов даде висока оценка за професионалното ниво на Пловдивската трупа и изрази съжаление, че залата в Дома на културата, макар и нова, е с недостатъчно добри музикални параметри.

Разбрах, че Пловдив кандидатства за културна столица на Европа. Смятам, че това е изключително важен момент за пловдивската културна общественост – да насочи вниманието си към операта. Операта в Пловдив може много достойно, на много добро ниво да покаже пловдивската култура. Аз съм готов да помагам
.

Освен на 4-ти февруари „Тоска“ ще има само още едно изпълнение – на 25-и февруари.

Още по темата чуйте в репортажа на Кремена Данева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14