Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Соня Йончева ще замести Анна Нетребко във Виена и Лондон

| обновено на 05.03.14 в 17:33
Соня Йончева на бала в Земперопер
Снимка: личен архив

Соня Йончева, която прави феноменална кариера и бързо се превръща в звезда на световната оперна сцена, ще се представи в Кралската опера Ковънт Гардън - Лондон през април и Щатсопер Виена в началото на май, в операта "Фауст" от Гуно. Тази възможност идва след неочакваното оттегляне на световноизвестната оперна дива Анна Нетребко.

Рускинята, която е в Рим за спектакли на операта "Манон Леско" от Пучини под палката на Рикардо Мути, съобщи в социалните мрежи, че ще се оттегли от ролята на Маргарита. Тя трябваше да бъде звездата в три постановки на оперния шедьовър - в Ковънт Гардън - Лондон, Виенската Щатсопер и Баден-Баден.

Много съжалявам, че трябва да откажа ролята. След дълго обмисляне и усилена подготовка, аз стигнах до извода, че ролята не е подходяща за мен. Много ми е тъжно, че разочаровам моите почитатели в тези градове и се надявам, че те ще разберат трудното решение, което трябваше да взема. Очаквам с нетърпение да се върна на сцената на Кралската опера през 2015 г. - написа в профила си във Фейсбук Анна Нетребко.    

След датите на участията й във "Фауст" в Ковънт Гардън - 4, 7, 17 и 22 април, Соня Йончева, която дебютира във Виенската държавна опера в "Ромео и Жулиета" от Гуно под диригентската палка на Пласидо Доминго през юни 2013-а, ще се върне и на тази престижна сцена - на 2-ри, 5-и и 10-и май 2014 г. Наскоро тя обра овациите на бала в Земперопер именно с Ария на Маргарита от "Фауст".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14