Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комплекс от миниатюри на забележителности се изгражда край Стрелча

Снимка: www.strelcha.bg
Край Стрелча се изгражда комплекс от миниатюри на исторически, географски и културни забележителности на страната ни. Финансирането е по програмата "Развитие на селските райони", а целта е развитието на туризма в района.

Гостите на Стрелча ще могат да видят миниатюрите на Боянската църква, Жаба могила, Мадарския конник, Дяволския мост, църквата „Света Богородичка Петричка, Асеновата крепост, паметника Шипка и макет на скалните образувания, разположено северно от Стрелча. Специална площ е отделена и за маслодайните рози,  които са характерни за района. Изградени са пешеходни алеи и места за отдих и релакс. В близост е предвиден и велопарк, съобръжения за преодоляване на препятствия и скоростни отсечки. Освен миниатюрите на открито, туристите ще могат да се запознаят с българските забележителности и в информационния център, където ще бъдат разположени археологически експонати и снимков материал.

От общината са категорични, че атракционът, заедно с минералната вода, която тук е в изобилие, ще увеличи туристическия интерес. Подобен тип паркове има в Холандия, Франция и Турция , които генерират годишен оборот в пъти по-голям от средствата, вложени за изграждането им.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14