Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снежана Живкова ще покаже живописна изложба "Полети на вятъра" в Сливен

"Полети на вятъра" се нарича живописната изложба на Снежана Живкова, която ще бъде открита тази вечер в Сливен. Това е третото самостоятелно представяне на авторката, която е известна като художник, поет и любител на екстремните спортове.

Организатор и куратор на експозицията от пейзажи и цветя е Павел Павлов, чието запознанство с художничката е започнало по интересен начин преди повече от година.

Снежана ми е приятелка от Фейсбук. В интерес на истината сме се срещали само веднъж. Аз я познавам като галеристката Снежана, която дълги години управляваше галерия в София. Ще я представя с това, с което тя се представи в Сливен преди две години, когато нейната дебютна книга "На вятъра" - носител на наградата за млади автори "Южна пролет", участва в конкурса "Дамян Дамянов". Тази художничка по начало рисува пейзажи. В нейните картини човек не присъства. Той е зрител или слушател. Преобладаващи са пейзажите и цветята, онази естествена природа, където тя е глътнала първия въздух и от която продължава да насища с кислород своето тяло. Тя е един новороден Николай Райнов. Нейната стилистика и цветоусещане се доближават до това на големия български художник, сподели Павел Павлов.

Изложбата ще бъде открита на чаша червено вино в 17.30 часа в сливенската галерия "Йордан Кювлиев".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14