Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Виенска кръв" се завърна на сцената на Музикалния театър

Снимка: ДМБЦ


Премиерното заглавие в афиша на Музикалния театър „Стефан Македонски” е оперетата на Йохан Щраус-син „Виенска кръв”. И на сцената, и зад кулисите в театъра цари чудесно настроение и пъстрота – и как иначе – това са едни от най-приказните музикални теми на композитора, който кара света да се върти с валсова стъпка. В осъществяването е зает целият елитен състав на трупата.


На 5 април 2014 г. беше първата премиера, а 9 април - втората. Със сигурност залата на Музикалния театър "Стефан Македонски" още дълго ще е пълна, когато се играе „Виенска кръв”, защото всички обичат красотата, изискания виенски стил, закачливия флирт с публиката – с нас!

Постановъчният екип е съчетание от добре познати имена от трупата и гости: режисурата е на проф. Румен Нейков – той е адаптирал и текста за тази нова версия на оперетата, а за първи път на диригентския пулт в театъра застава Найден Тодоров – добре познат ни като директор на Държавна опера Русе. Сценография Евгения Раева, костюми Цветанка Стойнова, хореографията е на Антоанета Алексиева, хормайстор Людмил Горчев. 

Чуйте интервютата с постановчиците - режисьора проф. Румен Нейков и диригента Найден Тодоров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14