Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силви Вартан представя автобиографията си ден преди концерта в НДК

Снимка: БГНЕС

Днес в 11 часа в медия центъра на БНР се състоя пресконференция с голямата френска певица с български корени Силви Вартан. На срещата беше Жени Монева.

Нещото, което веднага ми направи впечатление е, че въпреки статуса си на световна звезда, Силви Вартан се държи много естествено и непосредствено

Вартан беше лаконична за новия си албум, издаден през октомври 2013 година, записан в Нешвил. Той всъщност e причината за концерта у нас в зала 1 на НДК в четвъртък. Тя обаче с охота отговари на всички въпроси за благотворителната дейност, с която се занимава в последните години, подпомагайки различни болници в България. Последното дарение е било за Русе и Монтана с два животоспасяващи апарата, както и сумата от 45 000 лева отново в полза на тези два града.

Френската поп икона пристигна в страната ни в понеделник, а във вторник получи знака почетен гражданин на София и посети бъдещия музей на историята на столицата ни и отново направи дарения за възстановяването на икони и други музейни експонати. Певицата ще остане в България до края на седмицата, а програмата й е наситена. Вартан ще посети отново Рилския манастир, Благоевград и ще отдели време за почивка със семейството си и приятелите си. През август, тя ще отбележи своя 70-ти рожден ден в тесен семеен кръг в Лос Анджелис.

Довечера, във Френския културен институт, от 18 часа ще се състои премиерата на автобиографичния роман на Силви Вартан, озаглавен „Дума по дума”.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14