Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„Отпушени мисли” на един холандски българин

В „Нашият ден”, в минутите след 9.00 часа, Станимир Рашков – един български холандец или холандски българин – ни разказа за раждането на неговите „Отпушени мисли” – книга, появила се след 23-годишно живеене в Холандия, от която можете да научите повече за Фермите за мисли и за българския принос в транспортните средства на бъдещето.

Станимир и съпругата му Светлана Рашкова разказаха за своя път извън страната ни, за начина на живеене в Холандия, както и за това какво води до отпушване на мислите у един човек, събирал ги дълго време извън България. Повече за книгата, автора и неговото семейство можете да научите в приложения файл.

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Националният конкурс "Хумор и сатира" 2020 в гр. Кубрат се проведе за 13-и път

Националният конкурс "Хумор и сатира" 2020 в гр. Кубрат се проведе за тринадесета поредна година под мотото "Зная го от твърде млад, за което нося грях: Вместо да умрем от глад, нека да умрем от смях!". Конкурсът възниква през 2007 г. по идея на Клуб „Жарава”. Същият предизвика голям интерес в страната и до днес в него са участвали над 1400..

публикувано на 06.08.20 в 11:54

Николай Урумов: Ние не играем на сцената, ние живеем на нея

Един от най-обичаните български актьори кани на емоционална разходка в своя театрален свят. Николай Урумов представя тази вечер (6 август) под открито небе автобиографичния си моноспектакъл „От роля в роля“.  Представлението е колаж от любими роли и песни, които актьорът е играл и изпял през годините, но и възможност за надникване във вълшебния свят на..

публикувано на 06.08.20 в 10:15

Проф. Знеполски: Належаща е промяна, но тя не може да стане по революционен път

"Клишето казва, че на годишнина се прави равносметка, но с годините всеки рожден ден носи все повече неудовлетвореност. Защото такава е природата на човека, че винаги смята, че не е направил най-важното, което трябва в тоя живот. А за съжаление, възможностите намаляват." Това каза културологът и философ, директор на Института за изследване на близкото..

обновено на 05.08.20 в 14:29

Как можем да препрограмираме себе си

Защо е важно как мислим и как това може да промени живота ни? Отговорите на тези въпроси ще намерите в популярната книга „Квантова психология. Как мозъчният софтуер програмира вас и вашето мислене“ на американския писател и популяризатор на науката –  Робърт Антон Уилсън. Книгата излиза отново на български, за да задоволи отдавнашно..

публикувано на 06.08.20 в 08:50

Съкровището от Калиакра гостува в Балчик

Националният исторически музей (НИМ) показва съкровищата от Калиакра. Изложбата се открива на 6 август в "Двореца" в Балчик, съобщават от НИМ. Ще бъдат представени експонати от фонда на НИМ "Татарска плячка". Това са артефакти, открити при провеждането на редовни разкопки на НИМ на нос Калиакра под ръководството на директора на музея доц. д-р Бони..

публикувано на 04.08.20 в 14:58