Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ИКАР и актьорско трио в студиото на "Нощен Хоризонт"

Актьорите Леарт Докле, Лилия Маравиля и Владимир Зомбори
Снимка: Георги Бангиев
Те са млади, интелигентни и талантливи. Това са актьорите Лилия Маравиля, носителката на наградата ИКАР®2014 за главна женска роля в "Госпожа Министершата" - театър "София", Владимир Зомбори от Малък градски театър "Зад канала" и Леарт Докле от Драматичен театър-Пловдив бяха гости в първите часове на 27-и април в студиото на "Нощен Хоризонт". Те са искрени и уверени в себе си. За Лили театърът е вторият и дом, за Влади е необятно пространство, а за Лео - това е мястото, където прави всичко с отдаденост и любов. Харесват добрите, усмихнатите, сърцатите и честните личности. Не понасят лъжата, безпардонните, безскрупулните и неблагодарните хора.Към ролите подхождат отвътре навън. Искат първо да разберат как мисли героят, а след това откриват постепенно поведението и характера на образа, черпейки от всичко онова, което са натрупали в себе си.

Най-важните неща за театъра и работата на актьора са научили от своите учители в НАТФИЗ: проф. Крикор Азарян, проф. Пламен Марков и проф. Атанас Атанасов. В студиото на "Нощен Хоризонт" Леарт Докле имитираше китаец и японец, Владимир Зомбори изпя унгарска песен, имаше много смях и забавление. Не липсваха сълзи в очите и радост в лицата на гостите, когато чуха посланията от "специалните" за тях хора. Лео завинаги ще запомни, че: любовта между брат и сестра е по-могъща от всеки океан и всяка огромна планина; дъщерята на Лили беше категорична: ако имаме и друг живот, пак искам ти да си моята майка; Влади разбра, че: една дама без камелии, ще го обича докато не стигнат прах при праха, пръст при пръстта. Извън театъра Лилия Маравиля гледа филми, чете и играе с часове на компютърни игри. Леарт Докле тренира бокс, обича да се среща с най-добрите си приятели, както и да готви. Дори и Лили тренира бокс от година и половина. А Владимир Зомбори рисува и иска по-сериозно да подходи към пеенето.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14