Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свищов кани на фестивала "Орел на Дунава"

С участието на групи за исторически възстановки от четири държави в Свищов днес започва Осмият фестивал на античното наследство "Орел на Дунава".

Тридневният фестивал, който има за цел да популяризира античния град Нове край Свищов, за първи път ще се проведе в древното селище. С повече от пет милиона лева по проекта "Нове, сърцето на легиона", разкритият от археолозите град е експониран и социализиран, каза заместник-кметът на Свищов Пламен Александров 
За първи път е направен един изключително мащабен проект, чрез който античният град Нове има възможност да посрещне събития, като Осмия фестивал на античното наследство. Три дни ще бъдем свидетели на събития, показващи живота в античния свят.
Над 200 души от Италия, Полша, Румъния и България ще участват в историческите възстановки на античните сражения, бит и обичаи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14