Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детски фолклорен фестивал в Сливен

Снимка: община Сливен

Тази вечер в Сливен започва 18-ият международен детски фолклорен фестивал "Приятелство без граници". В него участват танцьори от 12 страни. Фестивалната програма ще продължи до 26-и май.

От сутринта танцьорите от чужбина гостуват на сливенските училища. Символичен домакин на фестивала е 11-о СОУ "Константин Константинов". Групите от Индия и Словакия се представиха в Дома за стари хора, съставът на Молдова - в Общинския детски комплекс. Концерт за жителите на квартал "Клуцохор" изнесоха детският танцов ансамбъл "Българче" и гостите от Полша. След дефиле на участниците по централните градски улици е церемонията по откриване на фестивала с голям концерт на площад "Хаджи Димитър".

Шефът на общинския отдел "Култура" Ваня Шишкова представи  фестивалната програма.

Мотото на нашия фестивал е "Приятелство зад граници" и програмата е направена така, че децата да могат да комуникират помежду си. На 23-ти сме организирали творческа работилница в зала "Васил Левски", в която те ще правят кукерски маски, традиционни български неща, мартеници, ще танцуват, ще учат български хора, ще рисуват на асфалт. Концертните програми те ще изнесат в Сливен и в 11 селища на общината. На 24-ти май те ще се включат във фестивала и в празничното шествие на сливенските училища, каза Ваня Шишкова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14