Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Стоянович откри проекта "Ателие за деца" в галерия "Средец"

Снимка: БГНЕС

Министърът на културата Петър Стоянович откри проекта "Ателие за деца" в галерия "Средец". Инициативата е част от събитията, свързани с предстоящия празник 24-и май и настоящата изложба на Атанас Атанасов "Портрети - живопис и рисунки" в столичната галерия.

Идеята на проекта е да провокира у децата по-голям интерес към изобразителното, пластичното и декоративното изкуство. Всяка седмица те ще работят по определена тема обясни Марияна Каракостова - уредник на галерията:

Те ще могат да се запознават с живи автори, които в момента имат изложба в галерия "Средец". Веднъж в месеца ще ги водим в изложбата на Националната художествена галерия. Ще посещават отворените ателиета в Националната гимназия за приложни изкуства "Свети Лука".

Обучението е безплатно, като включва рисуване с черни и цветни моливи, сух и маслен пастел, работа с пластелин и колаж с хартия, текстил и с нетрадиционни материали.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14