Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Овации за Надя Кръстева в ролята на Адалджиза във Виенската държавна опера

Надя Кръстева като Кармен
Снимка: 123people.at

Българският мецосопран Надя Кръстева пожъна нови успехи на сцената на Виенската държавна опера, където през 2002 година са първите й значими международни участия. За 12 години тя е изпълнила над 30 мецосопранови партии в повече от 300 спектакъла.

През 2010 година Кръстева имаше изключително голям успех в ролята на Кармен от операта на Жорж Бизе, а спектакълът беше излъчен директно от Австрийската национална телевизия ORF.


Малко след като приключи участието си в спектаклите на "Норма" от Винченцо Белини, в ролята на Адалджиза, Надя Кръстева започна нова серия - този път като Жулиета в "Хофманови разкази" от Жак Офенбах. На 1 юни, неделя, меломаните ще могат да проследят един от спектаклите на живо в сайта на Щатсопер.

Чуйте интересни подробности в кореспонденцията на Боряна Йосифова от Виена, която ни предлага и интервю с Надя Кръстева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14