Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пролетният базар на книгата вече на три етажа в НДК

Снимка: БГНЕС

Днес ще бъде открит Пролетният базар на книгата. За първи път тази година изложението е с увеличена площ и ще бъде разположено на три етажа в Националния дворец на културата. Панаирът ще продължи до 8-и юни включително.  

Специални гости на официалното откриване на Пролетния базар на книгата тази година са Негово превъзходителство Сюлейман Гьокче - посланик на Република Турция в София и аташето по културата и туризма Джамал Теканат. За откриването в София пристига един от най-именитите турски автори - Ахмед Юнит, който ще представи най-новата си книга "Дервишката порта".
От 3-ти до 8-и юни на сцената на културната програма по етаж "Изток" може да бъде разгледана специалната изложба на корици, която Асоциация "Българска книга" организира съвместно с предаването "Денят започва с култура" по БНТ. Асоциация "Българска книга", съвместно с български писатели, поети и преводачи, организира също благотворително четене в помощ на пострадалите от наводненията в Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина. 
За да се срещне с българските читатели, за откриването на пролетния базар пристига и сръбският писател Братислав Петрович. В рамките на културната програма ще бъдат и премиерите на новите стихотворения и на поетесата Федя Филкова
По случай 100 години от рождението на Хулио Кортасар под патронажа на посланика на Аржентина в България ще има специални джаз четения. Премиерата на романа "Събирач на дневници" на Леа Коен е със специалното участие на актрисата Касиел Ноа Ашер
На щандовете на издателствата се организират също и срещи с автограф с известни български писатели.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14