Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Успехи на младата пианистка Лили Богданова на международна сцена

Лили Богданова
Снимка: Янко Димитров

Първокурсничката в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" Лили Богданова завоюва първа награда на конкурса Citta di Airola в Италия.

Само ден след завръщането си в България я очаква среща и с родната публика. Младата пианистка е поканена да изнесе рецитал в рамките на фестивала "Салон на изкуствата" в НДК на 4 юни от 19 часа в зала 9. Тя е избрала творби от Клод Дебюси, Албан Берг, Бела Барток и Димитър Ненов.

На 21 май Лили Богданова представи същата програма пред гости на Европейската комисия в Люксембург по случай 24 май - Ден на славянската писменост и култура.

През лятото й предстои записването и издаването на самостоятелен компактдиск във Виена и участие в първото издание на фестивала "180 градуса".

Още за проектите на пианистката Лили Богданова чуйте в интервюто.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14