Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как наказва Бог

БНР Новини
Катерина Клемър
Снимка: личен архив

Катерина Стойкова-Клемър се завърна в родината за премиерата на новата си поетична книга „Как наказва Бог”.
Здравейте хора в България, хора на България. Тази седмица е много вълнуваща за мен. Издателство ICU - publishing, translation, scouting и аз ще представим новата ни книга „Как наказва Бог” в три града, в три последователни дни - пише на страницата си във Фейсбук бургаската поетеса, която от 1995 година живее в САЩ. Тя е водещ на радиопредаването за литература и култура „Акценти” по WRFL, както и собственик и главен редактор на издателство Accents Publishing.

Срещите й с българската публика са:
във вторник, 24 юни в 18.00 в галерия „Петко Задгорски” в Бургас;
в сряда, 25 юни в 18.30 в галерия „Серякова къща” в Троян;
в четвъртък, 26 юни в 18.30 в галерия „Кредо бонум” в София.

Това е книга за изпитанието да замениш тежестта на „всичко, което искаш, срещу всичко, което имаш”; за непозволените предателства към самия себе си; за по-трудния „лесен път” - казва в предговора към книгата Кристин Димитрова. По два лева от всеки продаден екземпляр на „Как наказва Бог”, ще отиват по сметката на Червения кръст, в помощ на бедстващите от наводненията във Варна и Добрич.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Юрий Рахнев

"Странично осветление" – монолог на актьора Юрий Рахнев

Книгата "Странично осветление" от актьора Юрий Рахнев е яростен монолог на един фоторепортер, градски човек, тръгнал по следите на заплатената история. Юрий Рахнев е роден в Бургас. Изучавал е социологически и културологични теории в Бристолския университет. Работил е като фотожурналист, участвал е в игрални филми, сериали и телевизионни..

публикувано на 16.04.24 в 18:54

Фотографска изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти

"Небеса" (The Heavens) е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики, на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти. В продължение на повече от две години двамата посещават тринайсет офшорни центъра, олицетворение на укриване на данъци,..

публикувано на 16.04.24 в 17:29

Потопените български села в артистичен проект

Изложбата "Изгубени под водата" прави артистично изследване на емоцията и спомена за потопените български села по времето на социализма, които са изселени заради масираното строителство на язовири.  Създателките на проекта Ралица Каменова и Стела Бизева разказват, че едно от потопените села е част от тяхната семейна история и така се заражда..

публикувано на 16.04.24 в 17:15

България представя тревожна артинсталация на Венецианското биенале 2024 г.

STIR е многократно награждавана глобална медийна къща и кураторска агенция. Това е разностранна организация с дигитални и физически платформи, която е основана през 2014 г., за да раздвижи творческата мисъл, практиката, дискурса и индустрията, като същевременно насърчава, разпространява и насърчава творчеството и иновациите в областта на дизайна,..

публикувано на 16.04.24 в 16:00
Силвия Атипова

Силвия Атипова: От петък до неделя пиша книга, а от понеделник се занимавам с политика

Един глас, който заслужава да бъде чут – този на Силвия Атипова , която е писателка, граждански активист и общественик. Атипова гостува в "Нашият ден", за да говори за писането, политиката и темите, които вълнуват Белгия, където тя живее, и България. Атипова споделя, че детската ѝ мечта е била да пише книги, но професионалното развитие я..

публикувано на 16.04.24 в 10:35