Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актьорът Петър Калчев: Изгревът от "Хоризонт"-а е прекрасен

3
Актьорът Петър Калчев
Снимка: Георги Бангиев

На импровизираната плажна ивица в студио 10 на БНР, декорирана със 100 метра рибарска мрежа, 50 метра корда, плажни аксесоари и интерактивна мултимедийна видео проекция в нощта на 1-ви юли (Джулая) - се разиграха истински морски сюжети. Похапваха се океански и морски деликатеси гарнирани с подходящо изстудено вино, пяха се песни, свири се на китара, водеха се интересни разговори. Изненадите в студиото следваха една след друга. Гостът на предаването "Нощен Хоризонт", актьорът от Малък градски театър "Зад канала" Петър Калчев остана без дъх, той беше емоционално зашеметен.

Слушателите, а и зрителите на "Нощен Хоризонт", които гледаха това издание на предаването на интернет портала: www.bnr.bg - научиха интересни неща от неговия живот и творчество. Разбраха, че Петър Калчев е завършил Техникума по корабостроене и корабоплаване "Св. Николай Чудотворец" във Варна, но никога не си е представял, че ще бъде омазан до лактите с масло монтьор на корабни машини. Към театъра се е насочил, след като е открил една обява във вестника за театрален курс. И така се е докоснал до театралната магия чрез водещата на школата актрисата Виолета Тодорова.

Петър Калчев следва борбено мечтите си. След няколко неуспешни опита да влезе в театралната академия той не се отказва. През 1998 г. го приемат актьорско майсторство за куклен театър. Дебютира в Драматично-куклен театър "Константин Величков" - Пазарджик. От 2000 г. е в трупата на МГТ „Зад канала”, където и до днес успешно работи с режисьори като Лилия Абаджиева, Мариус Куркински, Бина Харалампиева и много други.

Той е не само добър актьор, но и добър човек, каза за Петър верният му приятел актьорът Филип Аврамов, който дойде на живо в студиото на "Нощен Хоризонт" с китара за да поздрави своя добър колега и незаменим приятел. За неговите достойнства говори и приятелката му от детинство Анна Хараламбиева, която дебютира като репортер в ефира на "Хоризонт" с пряко включване от Камен бряг и пресъздаде настроението на почитателите на юлското слънце, събрали се в емблематичното селище. А сестра му Милена сподели, че той е братът - мечта.

Петър Калчев е човек, който следи политическите събития в страната. Не одобрява процесите у нас, но иска да вярва, че ще има промяна. Най-важното в живота е честността във взаимоотношенията между хората, каза на раздяла Петър Калчев. Но над всичко за него е театърът.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14