Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Гласове и ритъм от безкрая" предлага на публиката фестивалът "Варненско лято"

Татяна Колева и Младежки перкусионен ансамбъл - Варна 2009
Снимка: Крум Крумов

Така е наречен най-новият проект на известната българска перкусионистка Татяна Колева, който е съвместен за нейната Младежка перкусионна формация и хор "Космически гласове" с ръководител Ваня Монева.

Преди пет години именно под егидата на "Варненско лято" се роди Youth Percussion Pool - Младежката перкусионна формация, която веднага се превърна в атракция и която се разви през годините на международна сцена. Сега съставът пристига от престижно участие на фестивал в Грьонинген, Холандия, а му предстои и турне в САЩ.


За концерта във Варна на 28-и юли, на сцената на Фестивалния и конгресен център, бяха създадени няколко нови произведения. Други бяха адаптирани за специфичното звучене на ударните инструменти и народния хор.


Повече подробности можете да чуете в интервюто с перкусионистката Татяна Колева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14