Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Мадам Бътерфлай" открива "Сцена на вековете" на Царевец

Снимка: Катя Чорова

Летният фестивал „Сцена на вековете“ започва тази вечер на крепостта "Царевец“ във Велико Търново с операта „Мадам Бътерфлай“. В седмото издание на фестивала, което ще продължи до 10-и август, са включени пет постановки на Софийската опера и балет.

В афиша на 5-и август е класическият балет „Жизел“ на Адолф Адам, а на следващата вечер, 6-и август - "Зорба гъркът" от Микис Теодоракис.
По две едноактни опери в една вечер ще могат да се видят на "Царевец" на 9-и и 10-и август. Това са „Селска чест” от Пиетро Маскани и изпълняваната с нея от Софийската опера и балет „Джани Скики“ на Пучини. 
Началото на спектаклите е в 21 часа, а местата за зрители, разположени сред останките от двореца на българските царе, са 1200.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14