Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Къща на книгата" вече "живее" в градския парк в Харманли

В градския парк в Харманли откриха "Къща на книгата". Инициатори са от клуб "Рими от Белоногата", а идеята е да има повече четящи хора.

"Къщата на книгите" е монтирана в градския парк, любимо място за отдих в летните жеги на малки и големи. Първата книга, уникалното издание на Светото евангелие от Матея, е дарено от Светлана Николова, инициатор на проекта:

Тъй като всеки ден сутрин и вечер аз подреждам книжките, виждам, че къщичката живее свой самостоятелен живот. Няма значение дори в къщичката да не остане нито една книга, ние ще я заредим пак. Няма значение дали книжките ще бъдат върнати, защото самата идея на къщичката е да накара малките читатели да обикнат книгите, а големите да се завърнат към това удоволствие, четенето на книга.

В мобилната библиотека има томчета класика, фантастика, криминалета и детски книжки. Книгите се увеличават с всеки изминал ден. В библиотеката има денонощен достъп и все още никой не е унищожил или повредил книжната къщичка.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14