Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андреа Бочели ще получи колекция дискове на БНР

Снимка: БГНЕС

След концерта си на стадиона в Краков снощи Андреа Бочели пристигна в България заедно със съпругата си Вероника и двегодишната си дъщеричка Вирджиния. В България го очакваха две специално поръчани от Германия и Англия електронни пиана за репетиции и овлажнители на въздуха, който да поддържат атмосферата, на която е свикнал в дома си в Тоскана. Италиански майстор готвач приготвя любимите му ястия от средиземноморската кухня. Организаторите подготвят и изненади, с които да представят родината ни.

Ще представим на Андреа Бочели известната шопска салата, ще му дадем да опита от българското сирене и кисело мляко. Като специална изненада ще му подарим колекция дискове на Българското национално радио с българска фолклорна музика, с която да се запознае. Надяваме се, ако я хареса, в някои от следващите си албуми да използва и българска народна музика, каза Вълчо Калудов.

Грандиозна сцена е построена на стадион "Българска армия" за концерта тази вечер от световното турне на Андреа Бочели. 150 тона техника беше докарана с 20 тира. Повече от 130 музиканти ще бъдат на сцената заедно с голямата звезда. Оперната певица Алесандра Марианели и поп певицата Илария Делла Бидия, китарното дуо "Каризма", Хорът и оркестърът на Класик ФМ радио под диригентството на Марчело Рота ще партнират на Бочели в изпълнението на някои от най-големите му хитове и песни от последния му албум Passione. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14