Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Шумен правят експозиция в памет на проф. Венета Вичева

| обновено на 11.09.14 в 23:06
Томислав Вичев приема наградата за цялостно творчество на проф. Венета Вичева
Снимка: Булфото

Отзвук от церемонията "Музикант на годината" 2013, в която наградата за цялостно творчество получи посмъртно хоровата диригентка проф. Венета Вичева.

Спомени за нея споделят племенника й Томислав Вичев, който учреди фондация "Проф. Венета Вичева" и хоровата диригентка Деница Узунова, която продължава делото на Маестрата като ръководител на детския хор "Бодра песен" - Шумен.

От двамата научаваме, че в града, където проф. Вичева работи повече от 50 години, вече има постоянна експозиция с нейни вещи и документи, изложени в къщата-музей "Панчо Владигеров".

Чуйте още подробности и спомени от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14