Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сливенският драматичен театър представя премиерата на пиесата "Ефектът"

Снимка: Ивайло Михайлов

На сцената на Сливенския драматичен театър тази вечер ще се състои премиерата на нашумялата в Англия, но поставена за първи път у нас, пиеса "Ефектът" на английския драматург Луси Пребъл. Представлението е част от програмата на "Есенния театрален салон" в Сливен и поставя актуални въпроси на днешния ден, казва режисьорът Драгомир Цветков:

Разбира се, има една вечна тема, каквато е любовта, но съвременната тема идва от това, че става въпрос за корпорации, за фармацевтична индустрия, става въпрос за антидепресанти, за депресията като състояние, като болест. По-скоро задаваме въпроси за това, какво всъщност представлява човекът дали той е сбор от биохимически реакции, или е просто едно тяло, или е нещо, което е неподвластно на природните закони, нещо, което има собствен път и собствена съдба, и свободна воля, в крайна сметка. библейски въпроси... Мисля, че все пак човек има свободна воля и любовта се включва в тази категория на свободата свободата да се влюбиш.

Разбира се, всички останали въпроси, които засягат индустрията и корпорациите как управляват живота ни, как ни влияят и колко малко знаем за тях.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14