Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Есента в Пловдив идва с "Дни на музиката в Балабановата къща"

Балабанова къща в Пловдив

Фестивалът "Дни на музиката в Балабановата къща" има пролетни и летни издания вече 5 поредни години. Благодарение на артистичния си директор Мила Павлова той си завоюва славата на забележителен форум в културната програма на Пловдив и беше едно от лицата на града в надпреварата за Европейска столица на културата 2019, която спечели.


Есенното издание на Дните тази година ще започне с честване на 135-годишнината на Гвардейския представителен духов оркестър с диригент майор Ради Радев и солисти Еделина Кънева и Марчо Апостолов - на 26 септември в Античния театър. Входът за концерта ще бъде свободен като реверанс към пловдивчани. 

Следват гостувания, които са мечта не само за организаторите, но и за много меломани под тепетата: световноизвестният обоист Давид Валтер ще свири и дирижира, цигуларката Мила Георгиева ще солира на Камерния ансамбъл "Софийски солисти", оперната дива Райна Кабаиванска ще бъде съпроводена от учениците си и Оркестъра на Софийската национална опера, ще се представи дуото Лъчезар Костов - виолончело и Виктор Вълков - пиано.

Тези и още много музиканти ще покажат за пореден път, че не случайно фестивалът "Дни на музиката в Балабановата къща" бе избран от слушателите на БНР за "Музикален проект на 2011 година" в анкетата "Музикант на годината" на предаването "Алегро виваче". 

Чуйте акцентите в програмата на есенното издание на "Дни на музиката в Балабановата къща" 2014 от артистичния директор Мила Павлова, носител на наградата "Музикален мениджър на годината" през 2012-а.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14