Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Легендарният Сергей Накаряков ще свири в София

Сергей Накаряков репетира с Филхармониците
Снимка: И. Гъделева

86-ият сезон на Софийската филхармония ще започне бляскаво. На 2 октомври, на сцената в Зала "България" ще бъдат не само филхармониците и певците от Националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов", дирижирани от Мартин Пантелеев, но и солисти от най-висока световна класа - един от знаменититите тромпетисти на нашето време, Сергей Накаряков, пианистката от Белгия Мария Меерович и певицата Джени Ху от Австрия.


Забележителното в новия сезон на Филхармонията е, че наред с гостуванията на музиканти от чужбина и любими на публиката български изпълнители и диригенти, като солисти на оркестъра ще се представят и няколко оркестранти - пианистът Стефан Врачев, кларинетистът Михаил Живков и др.

Ще продължат неделните следобедни концерти и детските цикли на Фортисимо Фамилия и Кварто квартет, на които Софийската филхармония е съорганизатор.

С поредица от концерти Националният филхармоничен хор "Светослав Обретенов" с диригент Илия Михайлов ще отбележи своята 70-годишнина.

Какво още откроява в програмата на националния ни оркестър главният му диригент Мартин Пантелеев можете да чуете в  интервюто за предаването "Алегро виваче" в звуковия файл.

Интервю с тромпетиста Сергей Накаряков очаквайте в предаването "Преди всички" на 2 октомври.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14