Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сергей Накаряков: Важното е да живеем живота си с музика

Сергей Накаряков
Снимка: архив

Бляскаво откриване на новия сезон се очаква тази вечер в Зала "България" от 19 часа - Софийската филхармония и Националният филхармоничен хор "Светослав Обретенов", дирижирани от маестро Мартин Пантелеев ще изпълнят творби от Пьотр Илич Чайковски, Дмитрий Шостакович и Сергей Прокофиев.


Елитни солисти са поканени за концерта - пианистката от Белгия Мария Меерович и певицата Джени Ху от Австрия, но с най-голямо нетърпение публиката очаква гостуването на тромпетиста Сергей Накаряков - един от най-търсените и ценени по света тромпетисти.

Определят го като "Паганини на тромпета" още когато е 13-годишен, но и днес за него титлите и етикетите не са важни. На въпроса какво още може да се направи, за да стане инструментът му още по-популярен сред почитателите на музиката, Накаряков отговаря: Просто трябва да свирим повече музика. С пианистката Мария Меерович изпълняваме много интересни пиеси в нашите рецитали, а сред тях има и такива, които хората не очакват да чуят изпълнени на тромпет. Също и съвсем нова музика, композирана за нас - чудесни творби. Всичко това е много интересно, но в крайна сметка най-важното е да живеем живота си с музика. Затова сме тук!

Чуйте интервюто със Сергей Накаряков в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14