Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова методика поставя основите на театралното образование в средните училища в Сливен

Снимка: theatresliven.com

"Гостилничарката" на Карло Голдони е премиерното заглавие, което тази вечер ще представи програмата за изграждане на театрални аудитории клуб "Зрител" на сливенския драматичен театър. Тя се осъществява по европейската програма за образование "Успех", с ученици от Природо-математическата гимназия "Добри Чинтулов". Режисьор на постановката e Мария Атанасова.

Програмата на сливенския драматичен театър за изграждане на театрални аудитории клуб "Зрител" е дело на режисьорите Добромир Цветков, Мария Атанасова и младият учител по литература Михаил Ненов. Една нова методика поставя основите на театралното образование в средните училища, започвайки с Природо-математическата гимназия в Сливен, разказва режисьорката Мария Атанасова:

Програмата е съставена с три модула, прожекции, има театрални игри и отделно всеки път имаме много дълги дискусии. Част от тях проявиха страхотно желание да направим спектакъл. Аз избрах една класическа комедия, комедия "дел арте" от 18-и век. Мисля, че всеки един от участниците позна радостта от това да си на сцената. В нея се дискутира суетата на човешкия характер, но се получи според мен една много интересна и с добро чувство за хумор сатира към съвременния човек.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14