Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анелия Шуманова за любовта към музиката и живота

Анелия Шуманова отново на сцената
Снимка: НМТ "Стефан Македонски"

Едно от големите имена на българския оперетен театър - Анелия Шуманова отново се появи на афишите на Националния музикален театър "Стефан Македонски". За всички, които си спомнят с удоволствие златните времена на театъра в края на миналия век, това беше вълнуваща среща с любим артист, с чудесен глас, изпял Хана Главари, Хубавата Елена, Джудита и още, и още от водещите лирични роли в оперетния репертоар.

Музикалният театър наистина е любомата ми сцена - там премина прекрасната част от моя живот! - споделя певицата.


"Пея за любовта" се казва документалният филм на режисьора Людмил Колев, сценаристи Татяна Коларова и Анелия Дошева,  оператор Михаил Георгиев и консултант Румяна Каракостова. Неговата премиера стана повод Анелия Шуманова отново да се завърне на сцената за няколко изпълнения с колегите, които в момента работят активно в Музикалния театър: Добрина Икономова, Еделина Кънева, Валентина Корчакова, Марио Николов, Марчо Апостолов, Пеньо Пирозов.

Анелия Шуманова споделя, че много обича младите си колеги, но и те й отвръщат със същото.

Чуйте в звуковия файл интервюто с оперетната прима, излъчено ден преди концерта премиера "Пея за любовта" на 22 октомври в Музикалния театър.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14