Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерт за 100-годишнината на проф. Люба Енчева

Този голям юбилей остана като че ли в сянката на други културни събития през 2014-а, а проф. Люба Енчева е сред фигурите в българската музика, която заслужава нашата почит и огромно уважение. Тя има и международна изпълнителска кариера, и наследници на нейната клавирна школа като педагог.


Пианистката Фани Куцарова има честта да бъде последната ученичка на проф. Люба Енчева. Заедно са работили в гимназиалната й възраст, точно когато младият музикант се оформя и като личност, и като интерпретатор. На 4-и ноември в зала БИАД на ул. "Раковски" №108 в столицата от 19 часа тя ще изнесе концерт в дуо с кларинетиста Венцислав Трифонов и така двамата ще напомнят за прекрасните години на друго едно българско дуо - проф. Сава Димитров и проф. Люба Енчева. Събитието ще започне със спомени на проф. Лъчезар Каранлъков, който ще разкаже за кариерата на пианистката и нейната многообразна дейност.

Чуйте в звуковия файл интервю с Фани Куцарова и неин запис на три миниатюри от Димитър Ненов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14