Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С артпроект на БНР започват Културните салони за съвременно изкуство в Поморие и Бургас

С представянето на артпроекта на Българското национално радио "Радиото и комуникациите в 21-ви век мостове към бъдещето" тази вечер започват Културните салони за съвременно изкуство.

Артсъбитието се провежда за десети път в Поморие и Бургас.

Най-изявените български творци в изобразителното изкуство предлагат своя индивидуален креативен поглед в областта на живописта, скулптурата, графиката, артколажа и други жанрове. Експозицията ще бъде открита от 18 часа в Морското казино в Бургас. Събитието е по повод 80-ата годишнина на БНР.

Бяхме приятно изненадани от силния интерес към този проект. Председател на комисията беше академик Светлин Русев. 74 произведения от 63-ма автори ще бъдат включени в изложбената експозиция. От тях бяха избрани десет автори и техните произведения. Тези десет творби ще бъдат премирани от Българското национално радио и ще станат собственост на националната медия, каза Михаела Божидарова изпълнителен директор на БНР.

На церемонията ще присъства генералният директор на Българското национално радио Радослав Янкулов. Предвиден е и концерт на Теодосий Спасов и трио.

В 16.30 часа в Поморие ще бъде издигнат флагът на Културните салони за съвременно изкуство. До 8-и ноември в програмата предстоят изложби, концерти, кинопрожекции, премиери и артсрещи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14