Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Девет души са задържани след операцията на полицията срещу "черното тото" у нас

| обновено на 10.12.14 в 20:10

Девет души са задържани след операцията на полицията за противодействия на "черното тото" у нас.

За момента МВР не дава имената на арестуваните, но според информация на "Хоризонт" сред тях има играчи във водещи отбори в "А" футболната ни група.

От Главна дирекция "Криминална полиция" съобщават, че операцията срещу противодействието на "черното тото" е проведена едновременно в шест града в страната. Тя е започнала днес сутринта, като в сградата на Дирекцията и сектор "Икономическа полиция" са разпитани десетки футболисти и треньори в "А" футболната ни група. Сред тях бяха играчи от ЦСКА, "Локомотив" (София) и "Локомотив" (Пловдив).

При операцията днес са извършени обиски на много места в страната. Намерени са доказателства, които подкрепят тезата на криминалистите за това, че престъпната група е манипулирала футболни мачове и е участвала в тяхното уреждане.

Акцията се провежда под ръководството на специализираната прокуратура. От полицията допълват, че утре ще бъде дадена още информация по случая.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

Полицията провежда мащабна операция срещу "черното тото"

Полицията провежда мащабна операция срещу "черното тото". На разпит са извикани футболисти от отбори в А и Б група. "Хоризонт" научи, че в България  е пристигнал експерт на УЕФА, който следи разследването по случая. По неофициална информация акцията е..

публикувано на 10.12.14 в 13:53